Вијести, Свијет

ЕРНЕСТ: Бела кућа намерава да Русију изолује од одлука које се тичу Украјине

ИШИНГЕР УПОЗОРИО ДА ЈЕ У ТОКУ РАСПАД СВЕТСКОГ ПОРЕТКА И ДА СВЕ ИДЕ „ВЕЛИКОЈ НУЛИ”

         АДМИНИСТРАЦИЈА Барака Обаме намерава да изолује Русија од дејстава која сметају проналажењу мирног решења за Украјину – саопштио је портпарол Беле куће Џош Ернест.

         При том је нагласио: „Ми непрекидно оцењујемо своју стратегију поводом Украјине”.

         Ернест је признао да САД имају два циља: „Први циљ је да изолујемо политичко руководство Русије од дејстава која дестабилизују ситуацију у Украјини. А друго: да подржимо наше пријатеље у Украјини у овом тешком времену”.

         Обамин портпарол је прецизирао да та подршка подразумева указивање Кијеву „несмртоносне војне помоћи” и одобравање кредита.

Вечерас се, иначе, огласио председник Минхенске међународне конференције о безбедности Волфганг Ишингер, са оваквим упозорењем:

„У току је распад светског поретка. У свету су током прошле године никла два нова велика конфликта: у Ираку и у Украјини. Зато је сада – као никад досад – актуелно такозвано глобално управљање. Савет безбедности УН би требало да решавањем конфликата бави сваке недеље. Међутим, он је блокиран”.

Председник Минхенске међународне конференције о безбедности Волфганг Ишингер

Председник Минхенске међународне конференције о безбедности Волфганг Ишингер

Ишингер је нагласио да би место у СБ УН требало да добију Индија и Јапан.

„Немачка не би требало – оценио је Ишингер – да тежи уласку у СБ УН јер Европска унија треба да говори једним гласом. Поготово што се свет креће ка „великој нули” јер и Г-7 и Г-20 замењују Савет безбедности, а ничије одлуке ништа не решавају”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *