Вијести, Свијет

Експерти УН сутра опет у Дамаску

1990355025221bf768997a198483128_368x260

Дамаск – Инспектори Уједињeних нација ће се вратити сутра у сиријску престоницу Дамаск, изјавио је данас заменик руског министра иностраних послова Сергеј Рјабков.

„Задовољни смо што је неко чуо наше упорне апеле да се инспектори УН поново доведу (у Дамаск)“, рекао је у Рјабков у Москви, пренео је Итар Тас с. Он је навео да ће група инспектора УН отпутовати у Дамаск 25. септембра.

Француска је јуче саопштила да очекује да ће се чланице Савета безбедности Уједињених нација сложити по питању резолуције која се тиче договора о хемијском оружју са Сиријом.

„Да би била прихватљива за Француску, резолуција би требало да подразумева да ће мере предвиђене Поглављем VII бити предузете, ако Сирија у потпуности не испуни своје обавезе предвиђене Женевским споразумом“, рекао је француски министар иностраних послова Лоран Фабијус и додао да резолуција, такође, треба да садржи позив да одговорни за напад хемијским оружјем буду приведени правди.

„Треба да се држимо тачно онога што предвиђа договор у Женеви. У том случају, постићи ћемо договор“, рекао је шеф француске дипломатије.

Фабијус је нагласио да, уколико Сирија прекрши договор, СБ УН треба да донесе своје одлуке, али у складу с Поглављем VII.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *