Вијести, Свијет

ЕКСКЛУЗИВНО: Америка издваја за свргавање Путина 30 милијарди долара

Нови документ који је усвојио амерички конгрес предвиђа улагање од 30 милијарди америчких долара за период од три године у циљу јачања демократских процеса у Русији, а назван је „Russian Aggression Prevention Act 2014“ и подразумева примену класичних инструмената познатих у свету политике као оно што се назива „демократски преврат“, односно, „обојена револуција“.

За период од 2015. до 2017. године САД намерава да уложи 10 милијарди у процес ширења демократије у Русији, а укупна сума предвиђена овим документом је 30 милијарди америчких долара, пише сајт Континенталист.

Новинари Континенталиста подсећају да је помоћник државног секретара САД-а, Викторија Нуланд, признала да су Сједињене Америчке Државе у „демократске процесе“ у Украјини уложиле преко 5 милијарди долара, а овај документ дефинишу као почетак „руског мајдана“.

У тексту Континенталиста се наводи да овај документ никако не може бити тумачен другачије него као документ којим се отпочиње акција покушаја свргавања Владимира Путина са власти.

Документ је предложио један од највећих русофоба, Џон МекКејн, наводи Континенталист, а на њему је радило 26 политичара републиканаца.

Фото: Барак Обама (whitehouse.gov)

Фото: Барак Обама (whitehouse.gov)

Мере које треба применити у Русији, како прописује овај документ америчког конгреса, су унапређење демократских институција, демократских процеса, слободе интернета, итд.

Документ америчког конгреса можете на њиховом званичном сајту:
http://beta.congress.gov/bill/113th-congress/senate-bill/2277

 

Извор: Правда

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *