Вијести, Свијет

Економије седам водећих земаља у развоју већ претекле западну Г-7!

СУМАРНИ БРУТО ПРОИЗВОД НЕЗАПАДНЕ Г-7 ПО КУПОВНОЈ МОЋИ ВЕЋИ НЕГО КОД ЗАПАДНЕ Г-7 ЗА ТРИ БИЛИОНА ДОЛАРА

  • Сумарна куповна моћ БДП Кине, Русије, Индије , Бразила, Мексика, Индонезиле и Турске достигла 37,8 билиона долара, а сумарна куповна моћа БДП САД, Велике Британије, Француске, Канаде, Италије, Јапана и Немачке сада је 34,5 билиона долара!

         СВЕТ је добио нову „велику седморку” у којој су, поред водећих земаља и економија БРИКС, и Мексико, Турска и Индонезија – објавио је ауторитетни Financial Times.

         Британски лист је дословно објавио: да су економије седам водећих привреда у развоју претекле економије седам водећих западних економија (САД, Велика Британија, Француска, Канада, Италија, Јапан и Немачка)!

         Сумарни друштвени бруто производ нове Г-7 – рачунат према паритету куповне моћи  – достигао је 37,8 билион долара и већи је него БДП западног Г-7 рачунатог према ПКМ.

         FT је објавио да куповна моћ сумарног БДП седам водећих западних економија  данас износи „само” 34,5 билиона долара. Што значи: да је мања за цела три билиона долара!

         Британски лист је – ослањајући се на нове рачунице ММФ – објавио и да земље у убрзаном развоју већ заузимају десет места на листи 20 највећих економија планете.

         ММФ је већ израчунао да ће кинеска економија по паритету куповне моћи до краја ове године претећи америчку.

Вође земаља БРИКС

Вође земаља БРИКС

По куповној моћи, економија Русије је већ претекла француску и британску економију.

Русија је већ шеста економија света, а Индонезија – која је такође претекла Велику Британију – девета.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *