Вијести, Свијет

Доњецки „народни губернатор” објавио „ратно стање”

ПАВЕЛ ГУБАРЈЕВ СЕ КОМАНДИРИМА И ПРИПАДНИЦИМА УКРАЈИНСКИХ ЈЕДИНИЦА ОБРАТИО КАО „ОКУПАТОРИМА”

  • Бивши начелник међународне управе Министарства одбране РФ, Јевгениј БУЖИНСКИ, оценио да са преласком у офанзиву одреда Доњецке и Луганске републике против снага самозване кијевске власти почиње нова – партизанска фаза рата

         „НАРОДНИ губернатор” Доњецке народне републике Павел Губарјев упозорио је вечерас украјинску полицију и армију да ће њихове јединице које до поноћи не буду повучене са територије Донбаса бити уништене.

         Командирима тих јединица и њиховим припадницима обратио се као „украјинским окупаторима” и фашистима и додатно их упозорио: „Ако се не повучете, следи тотално уништавање – и технике и живе силе!”

         Губарјев је становнике Донбаса – Доњецке и Луганске народне републике – упозорио: да се у те две републике уводи „ратно стање”.

         Бивши начелник међународне управе Министарства одбране РФ, Јевгениј Бужински, оценио је да са преласком у офанзиву одреда Доњецке и Луганске републике на снаге самозване кијевске власти почиње – нова фаза рата.

         „Ово што сада показују одреди две републике у себи већ садржи елементе правог партизанског рата. Људи који су њима више не могу назад. Или ће нешто урадити или ће сви у затвор. Сада они морају нападати складишта са оружејм, набављати однекуд експлозив и започети прави герилиски рат” – рекао је Бужински.

        

Припрема за одбрану

Припрема за одбрану

Он није био спреман да прогнозира – колико ће све потрајати. Једино је подсетио да герилски ратови некад трају и годинама и деценијама.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *