Вијести, Свијет

Доњецк одбио Путина

Кијев – Војна акција против проруских активиста на истоку Украјине биће настављена без обзира на то каква ће бити њихова одлука о одржавању референдума о независности заказаног за 11. мај, саопштио је данас украјински секретар Савјета за националну безбједност и одбрану Андриј Парубиј.

Власти у Кијеву наводе да су спремне на разговор с политичким партијама и регионалним званичницима у источним регионима,али само са релевантним чиниоцима.

„Апсолутан приоритет владе Украјине је свеобухватни национални дијалог уз учествовање политичких снага, регионалних представника и јавности“, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова, пренио је Ројтерс.

Истовремено, лидер самопроглашене Народне Републике Доњецк Денис Пушилин изразио је спремност на разговоре са Кијевом, истичући да „никада нису били одбијани било какви преговори“.

„Ми смо учествовали, али је Кијев, нажалост, увијек обмањивао, односно није испуњавао договорено, његови потписи и ријечи су безвриједни“, рекао је Пушилин и изразио сумњу да се стање ускоро може промијенити.

Предсједник Русије Владимир Путин јуче је предложио сценарио за деескалацију украјинске кризе, којим је предвиђен прекид војних акција на југоистоку Украјине као и одгађање референдума о независности планираног за 11. мај.

Доњецк одбио Путина

Доњецк одбио Путина

Доњецк „одбио“ Путина

Самопроглашена Народна Доњецка Република одржаће референдум о независности по плану у недjељу 11. маја, без обзира на апел руског предсjедника Владимира Путина.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *