Вијести, Свијет

Дмитриј Медведев: Руска војна индустрија има поруџбина за 49 милијарди долара

РЕКАО ДРЖАВНОЈ ДУМИ: НАУЧИЛИ СМО ДА ЖИВИМО БЕЗ СТРАНОГ НОВЦА

  • Премијер РФ открио да су губици руске економије због западних санкција у прошлој години достигли 25 милијарди евра, а да до краја 2015. могу бити увећани неколико пута

        ЕКОНОМИЈА Русије научила је како да живи без дотока новца из иностранства – оценио је Дмитриј Медведев.

        Руски премијер је ово рекао посланицима у Државној Думи и додао: „Ми ћемо, наравно, преживети. Већ смо научили како да живимо без страних финансија. И то: да живимо нормално. Дакако, имамо и штете јер смо под санкцијама“.

        Медведев је такође открио да су губици руске економије због западних санкција у прошлој години достигли 25 милијарди евра, а да до краја 2015. могу бити увећани неколико пута.

        Он је посебно нагласио да Русија и даље уверено држи своје позиције на светском тржишту наоружања.

         „Удео извоза оружја и војне опреме у нашем укупном извозу био је током 2014. – 3,2 одсто. Од продаје оружја зарадили смо прошле године 15,740 милијарди долара. Портфељ поруџбина по закљученим уговорима тренутно је 49 милијарди долара“ – указао је Медведев.

        Према његовим речима, удео високотехнолошке продукције у руским војним фабрикама порастао је са 53,7 одсто у 2011. на 63 одсто у прошлој години.

        Руски премијер је открио да су Оружане снаге РФ током 2014. од домаће војне индустрије добиле око 20.000 различитих система наоружања.

Дмитриј Медведев

Дмитриј Медведев

Медведев је са задовољством изјавио у Думи да се природни прираштај становништва у прошлој години удвостручио – у односу на темпо повећања у 2013. години.

Истовремено је указао да је просечни век грађана РФ достигао 71 годину.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *