Вијести, Свијет

Дипломата и агент украјинских тајних служби прешли на страну Луганске Републике

АЛЕКСЕЈ МИРОШНИЧЕНКО РАДИО ЗА ОБАВЕШТАЈНУ СЛУЖБУ, А ЊЕГОВ БРАТ ЈУРИЈ – У АМБАСАДИ У ПАРИЗУ

  • АЛЕКСЕЈ МИРОШНИЧЕНКО: Ово што Кијев назива „антитерористичком операцијом“ – прави је геноцид. Нисмо  могли више да се миримо са овим што се твори у Украјини у којој су се власти дочепали издајници, фашисти и агенти специјалних служби које земљу воде ка краху

        БРАЋА Алексеј и Јуриј Мирошниченко – који су се представили као припадник спољне обавештајне службе Украјине, односно сарадник амбасаде Украјине у Француској – одржали су у понедељак конференцију за медије у Луганску, током које су изјавили да су добровољно напустили украјинску службу и прешли на страну Луганске Народне Републике.

        Они су своју одлуку образложили тиме што не могу више да трпе оно што се догађа у Украјини.

        „Врши се умишљајно истребљење народа Доњецка и Луганска. У Кијеву се не осврћу на то колико деце гине. То је очигледан геноцид над народом у Донбасу. Ово што Кијев назива „антитерористичком операцијом“ – прави је геноцид. Ја, и не само ја, већ многи сматрају да је то недопустиво… Ми нисмо предавали никакве обавештајне податке, донели смо одлуку да се вратимо у родни град“ – изјавио је Алексеј Мирошниченко.

        Па наставио: „Нисмо  могли више да се миримо са овим што се твори у Украјини у којој су се власти дочепали издајници, фашисти и агенти специјалних служби које земљу воде ка краху“.

        Алксеј је свима који су још у украјинској служби, а желе да се врате „својој Отаџбини“, поручио: „Не бојте се. Слободно се врћајте, поготово ако нисте починили никакав злоћин против цивилног становништва. Ја и Јуриј бисмо ово учинили и раније, али смо желели да то урадимо заједно, да се вратимо заједно, па смо све морали да испланирамо“.

Алексеј и Јуриј Мирошниченко

Алексеј и Јуриј Мирошниченко

Ситуација на истоку Украјине је и даље напета, кијевске снаге настављају да гађају градове у Донбасу из тешког наоружања. Јуче је, према подацима градске управе Доњецка, десеторо људи рањено у ноћним нападима на град.

„Јуче је украјинска војска гађала Кујбишевску, Петровску и Калињинску општину“ – наводи се у саопштењу.

Власти додају да је у Кујбишевској општини срушено пет кућа и рањено седморо људи. У Петровској општини рањена су још три човека и срушене две куће.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *