Вијести, Свијет

Де Маржери пре трагичног полетања тражио укидање санкција уведених Русији

АВИОН ГАЗДЕ TOTALА СЕ НА ПИСТИ „ЗАКУЦАО“ У МАШИНУ ЗА УКЛАЊАЊЕ СНЕГА КОЈОМ ЈЕ УПРАВЉАО ПИЈАНИ ВОЗАЧ

        Газда велике француске нафтно-гасне компаније Тотал – Кристоф де Маржери који је погинуо приком узлетања свог приватног авиона са московског аеродрома Внуково – пре тога се у главном граду Русије изјаснио за укидање санкција.

        Његов авион се „закуцао“ у машину за уклањање снега којом је, према подацима руског истражног комитета, управљао пијани возач.           

        Де Маржери је дан раније на заседању Савета за стране инвестиције рекао и ово:

         „Русија на Западу има много партнера и пријатеља. Зато сматрам да Русија не може бити изолована од глобалних економских и политичких процеса. Уверен сам да политика отворености, која нам је у прошлости омогућила да савладамо многе препреке, треба да буд настављена. Ја сам против санкција уведених Русији  јер бизнис треба да служи снагама добра. Санкције су несрећан потез и још су непродуктивне. Политичка питања изискују политичка решења“. 

Кристоф де Маржери

Кристоф де Маржери

Шеф руске државе упутио је поводом трагичне смрти Де Маржерија телеграм саучешћа француском колеги Франсоа Оланду:

„Молим Вас да моје најискреније жаљење пренесете породици и блиским људима Кристофа де Маржерија, истакнутор француског предузетника који је био иницијатор многих великих заједничких пројеката који су били темељ вишегодишње плодотворне сарадње Русије и Француске у енергетској области. Русија је са Де Маржеријем изгубила правог пријатеља који ће нам остати у најлепшој успомени“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *