Вијести, Свијет

CNN за цео дан на Црвеном тргу није нашао Руса који лоше мисли о Путину

  • Познати новинар америчке телевизије Фредерик ПЛАЈТГЕН: Јуче сам био на Црвеном тргу и разговарао са људима. Провео сам на тргу веома много времена, али нисам срео никога ко би о Путину мислио негативно. Већина тих људи мисли да актуелни економски проблеми земље нису унутрашње природе, већ да су наметнути споља, односно – они корене нестабилности у Русији виде на Западу

      

РЕЈТИНГ ПОДРШКЕ РУСКОМ ЛИДЕРУ У ЈАНУАРУ БИО 85, А САДА ЈЕ – 86 ОДСТО

   ПОЗНАТИ новинар америчке телевизије CNN Фредрик Плајтген специјално је допутовао у Москву са задатком да на Црвеном тргу нађе барем једног Русија који би му нешто негативно рекао о Владимиру Путину.

         Плајтгеен је сам признао да је „омануо”: да није успео да нађе никога ко би критиковао или омаловажавао Путина.

         Пре него што је Плајтген добио прилику да објасни „фенонен”, водитељ CNN из студија је предочио Американцима да је најновија анкета показала да чак 86 одсто Русије подржава Путина. Па додао: „У јануару је ниво подршке био 85 одсто, а сада се – колико год то чудно изгледало – још мало подигао”.

         После овога се Плајтген јавио са Црвеног трга:

         „Да, Путин је стварно звезда. Можда је за неке около загонетка то што његова популарност расте упркос све ширим међународним санкцијама и крупним економским проблемима, али становницима Русије је то сасвим логично. Наравно, то јесте феномен. Јуче сам био на Црвеном тргу и разговарао са људима. Провео сам на тргу веома много времена, али нисам срео никога ко би о Путину мислио негативно”.

CNN за цео дан на Црвеном тргу није нашао Руса који лоше мисли о Путину

CNN за цео дан на Црвеном тргу није нашао Руса који лоше мисли о Путину

Плaјтген је сумирао: да већина његових саговорника са трга мисли да актуелни економски проблеми земље нису унутрашње природе, већ да су наметнути споља, односно – да они „корене нестабилности у Русији виде на Западу”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *