Вијести, Свијет

Цела нациjа подржава Путина

БЕЧ – Становништво Русије има поверење у председника Владимира Путина више него икад, уверен је Сергерј Черјомин, члан власти града Москве задужен за међународне односе и привредну сарадњу са иностранством.

„Читава нација га подржава. Санкције ЕУ ће донети можда краткорочне негативне ефекте по руску привреду, али већ сада имамо активности са свим другим државама, које желе да замене досадашње европске извознике. Ту рупу ће брзо попунити Латинска Америка, Азија и северна Африка“, казао је он у интервјуу бечком дневнику „Стандард“.

Черјомин је казао да највећи проблем види за ЕУ по европске привредне односе када санкције буду биле укинуте, да поново успостави односе са Русијом.

Европске државе би због тога требало да следе независан приступ и не дозволе да им САД диктирају како треба да изгледају односи према Русији, нагласио је он.

Черјомин тренутно у Бечу замењује градоначелника Москве Сергеја Собјанина, који је у последњем тренутку отказао долазак у аустријску метрополу, у којој се одржавају „Дани Москве“.

Он је објаснио да Собјанин није отказао, већ само одложио посету, рекавши да нема никакве политичке позадине иза те одлуке.

Даље је указао да се у Москви ускоро одржавају локални избори, због којих градоначелник није могао да дође у Беч, те је договорено да до посете дође идуће године.
Черјомин је истакао да Москва тренутно има веома активне односе са свим већим европским градовима, и да Праг, који је недавно прекинуо сарадњу са руским градом, „игра сопствену игру“, али да то не утиче на односе са другим европским градовима.

Он је нагласио да на локалну политику не утиче међународна политика и одлуке попут санкција.„Сви неспоразуми на вишем политичком нивоу немају никаквог утицаја“, подвукао је Черјомин.

Када је реч о стању у Украјини он је оценио да западни медији приказују искривљену, једнострану слику дешавања.

Председник Владимир Путин /фото AП, РИA Новости Kремлин, Mикхаил Kлиментyев, Президентал Прес Сервис

Председник Владимир Путин /фото AП, РИA Новости Kремлин, Mикхаил Kлиментyев, Президентал Прес Сервис

„Права људи, који живе у источној Украјини, се у потпуности игноришу. Право да говоре на руском, или чињеница да људи морају да бране своје куће и поседе. Можете ли замислити да, на пример Доња Аустрија (покрајина) бомбардује Беч зато што не поштује неке идеје и законе“, упитао је он.

Черјомин је оценио да је двоструки морал на западу веома распрострањен, али је изразио уверење да ће прагматизам морати бити основа за однос, а не хистерија, која се сада шири.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *