Вијести, Свијет

Бридлав „закукао“ пошто је Полторак наредио да се украјинска армија спреми за нови рат

КОМАНДАНТ НАТО У ЕВРОПИ ТВРДИ ДА ЈЕ У УКРАЈИНУ УШЛО НЕКОЛИКО КОЛОНА СА РУСКИМ ТЕНКОВИМА, СИСТЕМИМА ПВО…

        НАТО је саопштио да је нова партија руске војне опреме ушла у Украјину, која укључује тенкове, артиљерију и борбене снаге.

„У последња два дана гледамо исте ствари као и ОЕБС. Видели смо колоне са руском опремом, руске тенкове, руске противваздушне системе одбране, руску артиљерију и руске борбене снаге како улазе у Украјину“, рекао је данас у Софији врховни командант НАТО у Европи амерички генерал Филип Бридлав.

Одмах је додао: „Засад не знамо колико је чега ушло, али смо сагласни са ОЕБС да се ради о неколико колона које смо видели“.

        ОЕБС је претходно објавио да је његова посматрачка мисија источно од Доњецка видела војни конвој без ознака са пет камиона који су вукли хаубице од 120-милиметара и још пет који су превозили делимично покривене вишецевне ракетне бацаче.

        Председник Врховног совјета (парламента) ДНР Борис Литвинов објаснио је да је појава те војне технике у околини Доњецка последица – предислокације неких јединица које бране главни град ДНР  и његову околину.

Врховни командант НАТО у Европи амерички генерал Филип Бридлав

Врховни командант НАТО у Европи амерички генерал Филип Бридлав

Симптоматично је да је Бридлав „закукао“ у тренуцима када је украјински министар одбране Степа Полторак објавио да је издао наредбу да се његови потчињени спреме за обнову ратних операција.

Извор: Факти.рс

Министарство одбране РФ назвало оптужбе НАТО пакта неоснованим

Министарство одбране Руске Федерације демантовало је информације о наводном упаду војске из Руске Федерације у Украјину. Ово је саопштио представник ресора генерал-мајор Игор Конашенков.

У среду је командант НАТО снага у Европи амерички генерал Филип Бридлав изјавио да је колона руске војне технике, укључујући тенкове, ушла током последња два дана на исток Украјине.

Према речима Конашенкова не постоје никакви докази на основу којих би се тако нешто могло тврдити.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *