Свијет

Башар Асад: Сирија води рат за независност коју угрожавају Запад, С. Арабија и Катар

„НЕМАМ НАМЕРУ ДА ПОДНОСИМ ОСТАВКУ, О МОЈОЈ ПОЛИТИЧКОЈ СУДБИНИ ОДЛУЧИЋЕ СИРИЈЦИ”

         СИРИЈСКИ председник – Башар Асад – рекао је у интервју немачкој телевизији АРД да нема намеру да поднесе оставку.

         Притом је нагласио да само грађани Сирије имају право да одлучују ко ће бити њихов председник:

         “То је наша ствар, то се тиче само Сирије. Само грађани Сирије могу одлучити ко ће бити њихов председник. Моја политичка судбина зависи само од воље Сиријаца”.

         Асад је примирје, које се у његовој земљи како-тако држи од поноћи 27. фебруара, назвао „светлуцањем наде“. Притом је нагласио да ће сиријска армија чинити све да се прекид ватре одржи, али је нагласио: „И то има своје границе“.

         Сиријски лидер је оценио да у његовој земљи није у току грађански рат већ сукоб у којем су “терористи против свих осталих”. Овоме је додао: “Терористи су наш прави непријатељ”.

         Асад је енергично одбацио оптужбе да његова влада и сиријска армија спречавају доставу хране и хуманитарне помоћи “опкољеним рејонима”: “Како ми то можемо да учинимо, ако чак нисмо у стању да спречимо да се у те рејоне дотура оружје?”

         Говорећи о миграционом политици Немачке, нагласио је да би било боље да Ангела Меркел помаже Сиријцима који остају у својој земљи. Односно: да их стимулише да не одлазе.

Сиријски председник – Башар Асад

Сиријски председник – Башар Асад

Асад је на крају подвукао да његова земља води рат за своју независност.

“Други, пре свега Запад, Саудијска Арабија и Катар желе да свргну владу и председника Сирије, да разоре нашу државу и да од Сирије направе земљу са верским расколом какав постоји у Либану или Ираку”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара