Вијести, Свијет

Армија Доњецке Републике разбила украјинску 30-ту бригаду

КИЈЕВ И ДАЉЕ ТВРДИ ДА СУ НЕКЕ ЊЕГОВЕ ЈЕДИНИЦЕ СТИГЛЕ ДО ЦЕНТРА ЛУГАНСКА

  • Међу заробљенима – и заменик команданта бригаде, а међу „несталима” –  начелник њеног штаба

        

ПОРТПАРОЛ украјинског Савета за националну безбедност и одбрану, Андреј Лисјенко, објавио је да су снаге кијевске хунте наводно стигле до центра Луганска и да су у току уличне борбе.

         Војни врх Луганске републике данас је одбацио овакве тврдње из Кијева, али је признао да се у делу града – али не у центру – воде борбе у којима Украјинци не стоје онако добро као што би волели.

         А не стоје ни на другим фронтовима у Новоросији.

         Снаге Армије Доњецке републике разбиле су данас украјинску 30-ту механизовану бригаду и добар део њених војника заробиле, укључујући и заменика њеног команданта. То се догодило док је поменута бригада покушавала да се извуче из обруча код села Степановка, недалеко од границе са Русијом.

         Припадници 30-те бригаде прво су од Степановке покушали да се пробију према Амвросијевку, али су налетели на утврђени положај устаника код града Тореза и ту имали прве осетније губитке. Потом су заокренули према граду Сњежноје, али се нису добро оријентисали према војној карти, па су избили право на други утврђени положај снага ДНР. Ту је већина била и убијена и заробљена.

Армија Доњецке Републике разбила украјинску 30-ту бригаду

Армија Доњецке Републике разбила украјинску 30-ту бригаду

Међу заробљенима су и један потпуковник и један мајор.

Начелник штаба 30-те бригаде води се међу „несталима”, а претпоставља се да се удавио приликом форсирања једне мање реке.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *