Вијести, Свијет

Американци знатно повећали број шпијунских операција против Русије

WASHINGTON POST: ПОВЕЋАЊЕ ЈЕ ВЕЋ ДОСТИГЛО РАЗМЕРЕ НЕЗАБЕЛЕЖЕНЕ ОД КРАЈА ХЛАДНОГ РАТА

  • Утицајни вашингтонски дневни лист наводи: „Мобилизација се односи и на тајне агенте ЦИА, сајбер-шпијунажу Агенције за националну безбедност, сателитске системе и друге обавештајне ресурсе“

          АМЕРИЧКЕ обавештајне мреже шире број шпијунских операција у Русији и поводом Русије – објавио је Washington Post.

          Одмах је указао: да је то ширење стигло до размера незабележених од времена завршетка хладног рата.

          Утицајни вашингтонски дневни лист наводи признање свог „извора“ из америчких шпијунских централа да је – по налогу из Беле куће и Администрације директора националне обавештајне службе (ODNI) – први пут од распада СССР подигнута приоритетност Русије за све америчке шпијунске централе.

          Наводно ће главни задатак тајних служби САД и даље бити борба са тероризмом, али је већ дошло „до прерасподеле и пажње и ресурса због држања под присмотром Русије“

          Washington Post наводи: „Мобилизација се односи и на тајне агенте ЦИА, сајбер-шпијунажу Агенције за националну безбедност, сателитске системе и друге обавештајне ресурсе“.

          Исти лист открива да цео низ америчких експерата наводно сматра да САД исувише споро појачавају шпијунско деловање према Русији.

          Указују – у том контексту – да су шпијунски буџети за Русију порасли засад само до 10 одсто од укупних сума за обавештајни рад. Истовремено откривају да је тај удео у време хладног рата против СССР достизао 40 одсто.

Американци знатно повећали број шпијунских операција против Русије

Американци знатно повећали број шпијунских операција против Русије

Постоје и критичари „шпијунске обраде Русије“ који упозоравају да амерички обавештајни сектор још није у стању да „предвиђа наредне кораке Москве“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *