Вијести, Свијет

Американци се повлаче поводом Боинга 777

Американци се повлаче поводом Боинга 777 јер не знају шта још Русија зна и има у рукама

ИЗ МОСКВЕ МОГУ УСЛЕДИТИ ЈОШ ДВЕ ФАЗЕ РАСКРИНКАВАЊА ОНИХ КОЈИ СУ ОБОРИЛИ МАЛЕЗИЈСКИ АВИОНА

  • Русија упорно предлаже да се објаве разговори малезијских пилота са диспечерским службама Украјине. У ствари, Русија одлично зна шта ту има. Ми имамо снимке тих разговора. Ти разговори су у етру, а средства за радио пресретање која се налазе око Донбаса омогућавају да се све снима
  • Русија располаже и снимком разговора украјинског војног авиона који је пролазио поред Боинга. Пре извесног времена се код устаника појавио одбачени украјински СУ-25 тако да са анализом софтвера сличних летелица нема никаквих проблема
  • Плус: постоји још много оперативних информација, укључујући и селектовање земаљских радио-станица, анализу активности мобилне телефоније и разговоре појединих „грађана“ уз могућност прецизног одређивања локације субјекта који говори

        БРИФИНГ у Министарству одбране Русије поводом обарања малезијског Боинга био је интензиван и урађен у духу  техничког посла, а не PR режије за публику (са анимацијама, лепим сличицама и преводима на много језика).

        Режијом, иначе, треба да се баве информативне агенције, посебно RT, то је њихов посао.

        Време за брифинг изабрано је веома прецизно. Тек пошто су посматрачи ОЕБС-а дали први извештај о томе да устаници сарађују и обезбеђују терен, а малезијска делегација допутовала ради преузимања снимака.

        Исто тако, брифинг се срећно десио пре Обаминог говора и фактички га упропастио.

        Резултати:

        1. Русија је рекла своје, при том више постављајући питања, а не дајући одговоре.

        2. САД су сматрале да је боље да се извуку уобичајеним фразама и да се повуку чврсто одбијајући да дају доказе и коментаре. Разлог је једноставан – обавештајна служба им није дала јасан одговор шта Руси имају у рукама. 

        3. Коментаришући ситуацију, Украјина је наставила да срља у пропаст. Они би могли да узму наук од Американаца, али пошто памети нема, онда и неће дуго.

        Међутим, оно што смо видели – то је тек прва епизода. А могу бити још две.

        Вероватно сте приметили да су на поменутом брифингу давани веома ограничени подаци: радарска контрола простора – број и тип летелица, фотографије система Бук-1М на земљи по датумима (сателитски снимак) и оповргавање фалсификата са Бук-ом.

        Главне информације засад још нису откривене, а ту има још много тога важног.

        Након што противник (у најмању руку Украјина) изговори још гомилу глупости о ситуацији у вези са Боингом и још више се подметне, може уследити друга епизода – радио-снимци разговора између летелица које су се налазиле у означеном простору.

        Подсећам да Русија упорно предлаже да се објаве разговори малезијских пилота са диспечерским службама Украјине. У ствари, Русија одлично зна шта ту има. Ми имамо снимке тих разговора. Ти разговори су у етру, а средства за радио пресретање која се налазе око Донбаса омогућавају да се све снима.

        Осим тога, ми имамо и снимак разговора украјинског војног авиона који је пролазио поред Боинга. Подсећам да се пре извесног времена код устаника појавио одбачени украјински СУ-25 тако да са анализом софтвера сличних летелица нема никаквих проблема.

        Плус: још много оперативних информација, укључујући и селектовање земаљских радио-станица, анализу активности мобилне телефоније и разговоре појединих „грађана“ уз могућност прецизног одређивања локације субјекта који говори.

        А ако и то буде мало, могућа је и трећа епизода. Подсећам да се у периоду сиријске кризе десио случај са две ракете које су лансиране у Средоземном мору ради самоуништења. МО РФ саопштило је о томе одмах по лансирању тих ракета. Вероватноћа да не постоје подаци о начину погађања Боинга зато је једнака нули. 

        Ипак, засад се не планира осветљавање друге и треће епизоде, будући да коначну реч треба да каже ИКАО, која ће такође имати те податке (у најмању руку о самом Боингу, разговорима итд.).

        Иначе, постоје мишљења да су руски војни стручњаци били на месту пада Боинга отприлике три-четири сата после пада и уверили се да ће резултати истраге бити недвосмислени.

        Према томе, пратимо и посматрамо игру.

Американци се повлаче поводом Боинга 777 јер не знају шта још Русија зна и има у рукама

Американци се повлаче поводом Боинга 777 јер не знају шта још Русија зна и има у рукама

Судећи по планираним догађајима, Русија прелази у контраофанзиву под чијим знамењем може протећи читава ова недеља.

Превела Ксенија Трајковић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *