Вијести, Свијет

Американци повлаче своје ратне бродове испред обала Сирије

5084

ПЕНТАГОН је издао наредбу да део бродова напусти воде источног Медитерана, саопштио је начелник штаба америчке Ратне морнарице адмирал Џонатан Гринерт.

Ударна авиo-група на челу са носачем авиона „Nimitz”, напустиће воде испред обала Сирије у наредних неколико недеља и упутиће се у пацифичку базу у Бремертону (држава Вашингтон).

За њим ће кренути и ракетни разарачи „Barry”  и „Greeneville” који ће напустити „сиријско борбено дежурство“ и упутити се у атлантску базу у Норфолку.

Када се у септембру ове године говорило о могућој војној операцији САД у Сирији, амерички атомски носач авиона „Nimitz” са пратећим бродовима  био је послат пред обале Сирије.

Претходно је ударна група око носача „Nimitz” је дежурала у Оманском заливу, па била замењена другом ударном групом на челу са носачем авиона “HarryS. Truman”.

Очекивало се да ће носач авиона који се налазио у Персијском заливу око три месеца, бити упућен у своју пацифичку базу Бремертон у држави Вашингтон. Уместо тога он је упућен у Црвено море у правцу Суецког канала.

Факти подсећају да се код обала Сирије и даље налази руска групација од 11 бродова на челу са ракетном гардијском фрегатом „Москва“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *