Вијести, Свијет

Американци покушавају да „украјинске Маркале” искористе против Русије

СТЕЈТ ДЕПАРТМАН ЗА ПОГОЂЕНИ АУТОБУС ОПТУЖИО „СЕПАРАТИСТЕ”, А МОСКВУ – ДА ИХ ПОДРЖАВА

  • Командант Оружаним снагама САД у Европи – генерал Филип БРИДЛАВ оптужио Русију да обучава устанике на истоку Украјине и да им обезбеђује снабдевање

         САМО што су са преобученом хунтом у Кијеву организовали „украјинске Маркале” – погибију 13 путника у аутобусу код Волновахе – Американци су кренули „у офанзиву”.

         Портпаролка Стејт департмана Мери Харф саопштила је да „одговорност за погоршавање ситуације у Донбасу сноси Русија”. При том је нагласила да су „најновије нападе на аеродром Доњецка” и на аутобус „код Волновахе” извели „сепаратисти које подржава Русија”.

         Она је – у им Вашингтона – затражила од Москве да „поштује обавезе које је преузела споразумима из Минска”.

         Истовремено се огласио и командант Оружаним снагама САД у Европи – генерал Филип Бридлав који је оптужио Русију да обучава устанике на истоку Украјине и да им обезбеђује снабдевање.

         „Имали смо затишје, али је Русија и за његовог трајања настављала да снабдева устанике, да повећава њихову војну квалификацију и концентрацију њихових снага на источним линијама конфликта” – нагласио је Бридлав.

         Претходно је портпарол Беле куће Џош Ернест објавио: да САД пре свега желе да Русија прекине војну помоћ сепаратистима.

Портпаролка Стејт департмана Мери Харф

Портпаролка Стејт департмана Мери Харф

Нешто пре њега је портпарол украјинског Генералштаба, Александар Розмазњин, иступио са тврдњом да се на истоку Украјине бори и 6-10 припадника Оружаних снага Русије.

Москва је овакве тврдње више пута најодлучније одбацивала.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *