Вијести, Свијет

АМБАСАДОР ФРАНЦУСКЕ У САД: Путин нас је победио у „покеру”, а Руси ће Украјину разбити

МУЧИ ИХ ШТО СУ СЕ УПЛАШИЛИ И ШТО ЈОШ И НЕ ЗНАЈУ: ГДЕ ЋЕ СЕ ПУТИН ЗАУСТАВИТИ?

  • Жерар АРО рекао инфо-порталу Bloomberg Government: Припадам онима који сматрају да је бесмислено слати оружје Украјини. То може на краће време продужити ратна дејства, али ће Украјина ипак разбити и то ће Русима донети још значајнију победу”

         АМБАСАДОР Француске у САД Жерар Аро оценио је да је Владимир Путин понизио и надиграо своје опоненте у Украјини и присилио украјинску власт и армију – указивањем помоћи устаницима – да са њима преговарају.

         Аро је у интервјуу инфо-порталу Bloomberg Government оценио да су западне санкције „једини оружје против Русије поводом Украјине”.

         Француз је мишљења да је „украјинска ситуација” зашла у ћорсокак и упозорио:

         „Путин је победио зато што ми нисмо били спремни да умиремо за Украјину, а он је показао да је Русија озбиљна. Путин се понашао као играч покера који је уложио сав свој новац и понудио нам: „Урадите исто!” Ми смо се, наравно, уплашили. Ми нисмо могли да поступимо на исти начин”.

         Аро је уверен да је сада питање у нечему другом: где ће се Путин зауставити?

Амбасадор Француске у САД - Жерар Аро

Амбасадор Француске у САД – Жерар Аро

„Ми засад – додао је – немамо одговор на то питање. Зато русију морамо држати под санкцијама. Будимо отворени: то је наше практично једино оружје. Јер, ми нећемо слати своје војнике у Украјину. Припадам онима који сматрају да је бесмислено слати оружје Украјини. То може на краће време продужити ратна дејства, али ће Украјина ипак разбити и то ће Русима донети још значајнију победу”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *