Вијести, Свијет

Алексеј Пушков: Добро би било да се ЕУ ослободи литванско-пољског приступа Русији

ШЕФУ ПОЉСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ПОРУЧИО: „ЦЕО СВЕТ ЈЕ МНОГО ШИРИ ОД НАТО”

         ПРЕДСЕДНИК спољнополитичког одбора руске Државне Думе (доњег дома парламента) Алексеј Пушков позвао је данас Европску унију да „превлада литванско-пољски приступ” Русији и схвати да претња Европи не долази из Русије већ из зоне нестабилности на Блиском истоку. С југа – из зоне рата од Либије до Ирака”.

         Пушков је на Твитеру прокоментарисао и изјаву шефа пољске дипломатије Гжегожа Схетине који је, позивајући на увођење нових санкција Москви, рекао да „Русија треба да донесе закључке и схвати да се суочила са јединственом позицијом целог света”.

         „Министар спољних послова Пољске поново је изговорио глупост. Свет је много шири од НАТО”, навео је Пушков.

         Руска агенција РИА Новости подсећа да су представници власти Пољске и Литваније више пута давали оштре антируске изјаве, а да је међу најновијима изјава литванске председнице Далије Грибаускајте да треба појачати санкције Русији јер је „бесмислено водити преговоре са земљом агресором”.

         Грибаускајте је, такође, рекла да би у случају напада Русије снагама НАТО-а требало три дана да притекну у помоћ Литванији, која би до тада требало да се брани сама.

         Агенција подсећа и на изјаву Схетине да су „концентрациони логор у Освјенциму ослободили Украјинци”, јер су операцију предводиле снаге Првог украјинског фронта, што је изазвало револт у Русији, чије је Министарство иностраних послова саопштило да су Аушвиц ослободили војници Црвене Армије у којој су се борили припадници свих народности и да је то општепознато.

Председник спољнополитичког одбора руске Државне Думе Алексеј Пушков

Председник спољнополитичког одбора руске Државне Думе Алексеј Пушков

ЕУ, САД и још неке земље увеле су Русији санкције због позиције око Украјине, што је Москва окарактерисала као неконструктивно и одговорила контрамерама.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *