Вијести, Регион

Вучићу, не крши Устав – дозволи изборе на Северу!

ПРЕМИЈЕР НЕ МОРА ДА ПОШТУЈЕ СРБЕ НА СЕВЕРУ КИМ, АЛИ МОРА ДА ПОШТУЈЕ УСТАВ СРБИЈЕ НА КОЈИ ЈЕ ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ

  • Скупштина Аутономне покрајине Косова и Метохије подсећа председника Владе Србије да су Срби склони да својим владарима забораве и ако се жене пет пута, као што је био случај са краљем Милутином Немањићем, чак да опросте и лоповлук Милошу Обреновићу, али у свести српског народа јесте да никада не заборавља и не прашта издају

        ИЗЈАВА председника Владе Србије Александра Вучића да он није срећан што мора да води преговоре са Приштином, али да он то мора – доста је чудна. Поставља се питање: зашто мора?

        Да ли су ти преговори у интересеу Србије као државе? Нису.

        Да ли тим преговорима Србија нешто добија? Не.

        Да ли добијају Срби на Косову и Метохији? Одговор је такође: не.

        А зашто онда Александар Вучић мора да води преговоре са Приштином?

        Па, мора због обавеза које је преузео из договора са својим западним менторима а чији захтев је јасан и гласан: да Србија за почетак мора де факто да призна независност Косова, а де јуре ће касније.

        Де факто значи потписивање Бриселског споразума што је Вучић већ остварио. Пуна реализација тог споразума од Вучића се тек очекује и због тога је његова изјава да није срећан, али да мора.

        Обавеза је настала оног тренутка када је разбијао Српску радикалну странку а обавезе су потврђене када је уз помоћ Брисела и Вашингтона сменио Бориса Тадића.

        Брисел и Вашингтон су заменили Бориса Тадића незадовољни његовом брзином у изградњи независног Косова.

        Зато су и преговори 09. фебруара у Бриселу у формату два плус два од којих је један председник Владе а други министар спољних послова што у стварности подсећа на две независне државе имајући у виду учешће министара спољних послова.

        Скупштина Аутономне покрајине Косова и Метохије подсећа председника Владе Србије да су Срби склони да својим владарима забораве и ако се жене пет пута, као што је био случај са краљем Милутином Немањићем, чак да опросте и лоповлук Милошу Обреновићу, али у свести српског народа јесте да никада не заборавља и не прашта издају.

        Скупштина Аутономне покрајине Косова и Метохије, коју представљају грађани бирани по законима државе Србије, захтева од председника Владе Србије да престане више да крши Устав државе Србије и да дозволи председнику Скупштине Србије да распише локалне изборе за четири општине на северу Косова и Метохије.

СКУПШТИНА АП КиМ: Вучићу, не крши Устав - дозволи изборе на Северу!

СКУПШТИНА АП КиМ: Вучићу, не крши Устав – дозволи изборе на Северу!

Председник Владе Србије не мора да поштује Србе на северу Косова и Метохије, али мора да поштује Устав на који је положио заклетву.

(саопштење Скупштине Аутономне покрајине Косово и Метохија)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *