Регион

Вучић се задовољио Керијевим обећањем да ће Србију обавестити о истрази коју против себе воде САД

А АМЕРИКАНЦИ СУ ПОЗНАТИ ПО ТОМЕ ШТО ПРОТИВ АМЕРИКАНАЦА ВОДЕ ОБЈЕКТИВНЕ ИСТРАГЕ

         ПРЕМИЈЕР Александар Вучић телефоном је разговарао вечерас са државним секретаром САД Џоном Керијем, који је саопштио да ће Владу Србије и премијера лично, упознати са свим детаљима истраге о убиству српских дипломата, које САД и њене службе спроводе.

         Кери је у разговору породицама и премијеру Вучићу изразио саучешће због погибије Слађане Станковић и Јовице Степића, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Вучић се задовољио Керијевим обећањем да ће  Србију обавестити о истрази коју против себе воде САД

Вучић се задовољио Керијевим обећањем да ће Србију обавестити о истрази коју против себе воде САД

Место у близини либијског града Сабрате смо „гледали врло пажљиво неколико недеља и никада, ни у једном тренутку, нисмо видели никакве назнаке да су били присутни цивили или да су тамо држани“, рекао је данас портпарол Пентагона, капетан Џеф Дејвис.

Портпарол Пентагона рекао је да САД и даље анализирају напад у Либији код града Сабрате, који се десио у петак, и да још не могу да потврде да ли су у том нападу погинула два отета службеника амбасаде Србије у Либији, пренео је АФП.

Дејвис је рекао да су ваздушним ударом на камп за обуку такозване Исламске државе у Либији највероватније спречена „масовна убијања или сличан напад у Тунису““.

Камп такозване Исламске државе, уништен у петак у близини Сабрате, био је „усредсређен на обуку за извођење операције, оне врсте какву смо видели у Тунису“, рекао је портпарол Пентагона.

АФП наводи да је међу жртвама напада код Сабрате највероватније и истакнути оперативац такозване Исламске државе Нуредин Чучан.

Званичници наводе да је он помогао у припремама два прошлогодишња напада у Тунису, за које је одговорност преузела ИС.

У питању су напад на Национални музеј, марта прошле године када је погинуо полицајац и 21 турист, а потом у јуну у нападу на летовалиште Сус убијено је 38 туриста, међу којима 30 Британаца.

„Уверени смо да је оним ударом у петак спречена већа трагедија“, навео је Дејвис.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара