Вијести, Регион

Вучић се састаје са Шојгуом

Vucic-Sojgu

Београд – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић састаће се сутра у Београду са министром одбране Руске Федерације Сергејом Шојгуом.

Вучић и Шојгу ће разговарати у Палати Србија, најавила је данас владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Последњи пут Вучић и Шојгу састали су се у мају ове године, кад је први потпредседник Владе био и министар одбране и тада су разговарали о припреми споразума о сарадњи у области одбране.

Разговарало се о унапредјењу војно-борбених система, о војно-техничкој, војно-образовној и војно-медицинској сарадњи и унапредјењу деловања Регионалног центра у Нишу, саопштено је 23. маја из Вучићевог кабинета.

Вучић и Шојгу су разговарали и заједничком улагању у наменску индустрију и наступу на трећим тржиштима а до њиховог сусрета је дошло на маргинама Медјународне конференције о европској безбедности.

Руски министар вечерас почиње посету Београду разговорима са премијером Ивицом Дачићем а за сутра су предвидјени и његови одвојени састанци са председником Србије Томиславом Николићем и министром одбране Небојшом Родићем.

Николић ће руском званичнику уручити Орден српске заставе првог степена за нарочите заслуге у развијању медјународних односа и пријатељства народа Србије и Русије.

„Одликовање господина Шојгуа, представља знак захвалности и признања Србије за његову вишегодишњу посвећеност развоју сарадње наших двеју земаља, као и за све што је учинио за добробит наших градјана“, саопштила је прес служба председника Србије.

Министарство одбране Србије раније је најавило и да ће Шојгу и Родић потписати сутра Споразум о сарадњи Србије и Русије у области одбране.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *