Вијести, Регион

Војислав Шешељ: САД ће имати свог кандидата за председника Србије – то могу бити Јанковић или Михајловић

НАЈАВИО ВЛАСТИТУ КАНДИДАТУРУ , ТВРДИ ДА СУ ЗА АМЕРИКАНЦЕ ТАДИЋ, ПАЈТИЋ И ЧАНАК „ИЗАНЂАЛИ”

  • „Ушли бисмо у владу са Вучићем када би он јасно рекао да Србија одустаје од ЕУ, која нам отима Косово и уништава земљу, и када бисмо се окренули царинској и војној унији са Русијом”

    Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је да се одлаже формирање Владе Србије јер је мандатар Александар Вучић суочен с јаким спољним притисцима.

         Он је у интервјуу за Вечерње новости најавио да ће се кандидовати за председника Србије и додао да и “Американци припремају свог кандидата” за председника Србије.

         Шешељ је у интервјуу објављеном на интернет страници тог листа навео да Москва очекује да у Влади буду српске патриоте, проруски оријентисане, док САД инсистирају да у Немањину 11. уђе што више прозападних “играча” који ће наметнути санкције Русији.

         Шешељ је рекао и да није сигуран “како ће Вучић да преломи” а да одлуку могу да му олакшају два велика догађаја – Брегзит и пропаст пуча у Турској који су, према његовим речима “режирали Американци”.

         “Ушли бисмо у владу са Вучићем када би он јасно рекао да Србија одустаје од ЕУ, која нам отима Косово и уништава земљу, и када бисмо се окренули царинској и војној унији са Русијом”, рекао је он.

         Лидер радикала је навео да ће се кандидовати за председника Србије и да кампању почиње 1. септембра.

         Он је оценио да би Вучић био најозбиљнији кандидат Српске напредне странке, додавши да је питање да ли ће се одрећи премијерске позиције “која има много више овлашћења”.

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ

“САД припремају свог кандидата, али су дигли руке од изанђалих политичара као што су Тадић, Пајтић, Јовановић, Чанак, али и од Радуловића, који је неурачунљив… Постоји опција да истакну неког нестраначког као што је Саша Јанковић или да натерају Вучића да кандидује Зорану Михајловић”, рекао је Шешељ.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *