Вијести, Регион

Војислав Шешељ: Ја сам наложио Шаровићу да запали заставе NATO, лажне државе Косово, ЕУ и САД

ЛИДЕР РАДИКАЛА ДОШАО У СУД ДА СВЕДОЧИ, АЛИ ЈЕ УДАЉЕН ИЗ СУДНИЦЕ И ВИШЕ НИЈЕ НИ ПОЗИВАН

        ПОВОДОМ суђења заменику председника Српске радикалне странке, Немањи Шаровићу, због паљења застава NATO, ЕУ, лажне државе Косово и САД, присутним новинарима обратио се председник Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ, који је предложен за сведока:

        „Данас је настављено суђење Немањи Шаровићу због паљења NATO заставе, заставе Европске уније, САД и шиптарске заставе са Косова и Метохије. Ја сам данас требао да сведочим, јер у новембру 2012. године ја сам телефоном из Хага наложио Немањи Шаровићу да запали те заставе. Он је ту био у расцепу између налога који је по страначким правилима морао да поштује и кривичног дела за које би могао да буде оптужен.

Војислав Шешељ

Војислав Шешељ

Њему је било боље да се изложи ризику кривичног гоњења, него ризику дисциплинског поступка унутар странке. Данас сам дошао да о томе сведочим, међутим, видели сте да су ме избацили из суднице, а после ме више нису ни позивали. Мене ови судови не воле, само беже од мене“.

(сајт Српске радикалне странке)

Извор: Факти.рс

Шешељ: Нећу у кућни притвор!

БЕОГРАД – Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је данас да неће прихватити одлазак у кућни притвор и поновио да би његовим евентуалним слањем у Хаг био нарушен суверенитет и Устав Србије.

Он је, на конференцији за штампу, рекао да се мера кућног притвора не може изрећи без сагласности онога коме се изриче и подсетио да је прошлог лета био одбио пуштање на привремену слободу када му је кућни притвор постављен као услов.

Шешељ сматра да је читава прича око кућног притвора „новинарска патка“ и каже да о томе ништа не зна, али и да сигурно на тако нешто не би пристао.

Лидер радикала је поновио да је Трибунал 12 година кршио његово право на правично и суђење у разумном року.

„Ако ме овај режим испоручи, онда ће он учествовати у кршењу уставног система Србије“, додао је Шешељ.

Он је најавио и да ће у суботу 30. маја бити одржан 9. Отаџбински конгрес СРС са 653 делегата и око 1.500 гостију и оценио да ће то бити, како је рекао, „конгрес убрзаног опоравка и наглог узраста СРС“.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *