Вијести, Регион

Влајки: Сва три народа у БиХ су фрустрирана због САД

006723

Након што је амбасадор САД у Босни и Херцеговини Патрик Мун изјавио да током посјете Бањалуци неће разговарати са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком јер су ти разговори за њега увијек фрустрирајући, потпредсједник Српске Емил Влајки каже да су сва три конститутивна народа у тој држави фрустрирана због САД и њеног разорног дјеловања.

Влајки је Муну поручио да би било добро када би се мало замислио над овом чињеницом.

“Амбасадор најмоћније земље на свијету у посјети Српској одбио је да се види са предсједником (Републике Српске Милорадом) Додиком зато јер, наводно, предсједник на њега дјелује фрустрирајуће!? На овај постмодерни начин дипломатског вербалног,’учтивог’ опхођења, Додик му је поручио да и на њега дјелује фрустрирајуће понашање најмоћније земље на свијету која никако да схвати фрустрираност Срба”, поручио је Влајки.

У писаној изјави медијима Влајки наводи да фрустрираност због тога што их бомбардују, демонизују, уцјењују, отимају територије, проглашавају геноцидним народом, што Српску називају ‘геноцидном творевином’, укидају јој дејтонске надлежности, зато што се злочини учињени Србима не процесуирају, што се српске жртве споро или никако не идентификују, зато што легално изабране српске представнике ‘онако ђутуре’ смјењују са смијешним образложењима…“

Влајки је нагласио да и Хрвати имају разлога да буду фрустрирани, јер су их Америкаци преварили Вашингтонским споразумом 1994. године, укинута им је Херцег-Босна, уништена, материјално и финансијски, њихова банка, зато што „бошњачки Инцко“ ради на штету хрватског народа у ФБиХ, што администрација „Ујка Сема“ одбија било какву помисао на трећи, хрватски ентитет.

„А и Бошњаци-муслимани су фрустрирани, али у овом часу мудро ћуте, јер им Амери и њихов НАТО дају пуну подршку у свему, а науштрб Хрвата и Срба. Бошњаци-муслимани пате због тога што, на примјер, најмоћнија земља на свијету проузрокује масовно уништавање њихове браће по вјери у Авганистану и Ираку или што контролише и експлоатише нафтне ресурсе исламског свијета“, истакао је Влајки.

Коментариши чланак

Коментара