Вијести, Регион

Влајки: Ново понижење званичника Србије

006723

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки сматра да су приштинске власти забраном доласка на Косово и Метохију предсједнику Владе Србије Ивици Дачићу, који је хтио да учествује у изборној кампањи косметских Срба, поново понизиле једног од званичника Србије.

Влајки је у саопштењу оцијенио да је „прљава иронија“ у томе што је Дачић био главни преговарач у Бриселу и потписао „срамни споразум који је био коначан корак ка признању“ Косова.

У саопштењу се наводи да су приштинске власти тиме још једном показале ко је прави господар на том подручју, „потврђујући истовремено и фактички суверенитет новонастале државе“ коју признаје већ више од 100 земаља свијета и, уз неколико изузетака, цијели Запад.

Влајки је оцијенио да све тезе медија у Србији и политичког естаблишмента о томе да је Космет саставни дио Србије, падају, ко зна који пут, у воду. „Ако Београд и након овог акта Приштине буде и даље с њом одржавао `нормалне` односе, онда то значи да је у потпуности упао у раље новог свјетског, америчког поретка“, наглашава се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да се „истинска трагедија која ће попримити, врло брзо, епске размјере, тиче Срба на Космету“, додајићи да је ријеч о највећем концентрационом логору на свијету сјеверно од Ибра у којем живи око 80.000 људи и подсјећа на Варшавски гето, и низу малих концентрационих логора еуфемистички названих „српске енклаве“.

Влајки је оцијенио да се ови савремени Јевреји „који су сада под јурисдикцијом нове албанске државе“, гурани од власти Србије да учествују на изборима које организује Косово, „што значи давање даљег легитимитета албанској Приштини“.

„С друге стране су подложни уцјени Београда. Јер ако косметски Срби одбију да изађу на те изборе, Београд ће им ускратити сваку финансијску помоћ“, навео је Влајки, оцјењујући да ће, „пошто их Албанци сигурно неће тетошити, доћи, за оне који преживе, до другог великог изгона Срба са тог подручја“, па ће Косово „коначно бити етнички чисто“.

Влајки каже да су „чудни ти Срби из владајућег политичког естаблишмента“. „Запад их је бомбардовао, демонизовао, уцјењивао, понижавао, одузимао територије, а они и даље: `Хоћемо у ЕУ`!? Што још треба да им Запад уради, па да се они коначно освијесте?“, упитао је Влајки.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *