Вијести, Регион

ВЛАЈКИ: И поплаве показале да је БиХ немогућа држава

ПОТПРЕДСЕДНИК РС ОТКРИО И ДА СУ ПОЈЕДИНЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ И У ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ ДЕМОНСТРИРАЛЕ МЕЂУСОБНУ НЕТРПЕЉИВОСТ

        ПОТПРЕДСЕДНИК Републике Српске Емил Влајки изјавио је да је ситуација са поплавама, које су задесиле Републику Српску и Федерацију БиХ (ФБиХ), показала да је БиХ немогућа држава, а да о томе најбоље сведочи слаба координација нивоа БиХ и ентитета.

        „Координација између ентитетског и нивоа БиХ била је крајње слаба“, рекао је Влајки новинарима у Бањалуци.

        Он је додао да су људи били изненађени када је вода поплавила улице и куће, наглашавајући да их нико није обавестио да ће се тако нешто десити.

        „Зар заиста апсолутно нико у хидрометеоролошким заводима није могао повезати кишу, подземне воде, набујале реке које се уливају у Саву, наше лоше насипе, и као резултат могуће поплаве“, запитао је Влајки.

        Према његовим речима, поплава је све у Републици Српској дочекала апсолутно неспремне.

        „Уништили смо систем општенародне одбране и друштвене самозаштите и нисмо га ничим заменили, недостајала нам је и јасна хијерархијска организација састављена од компетентних и специјалних јединица и индивидуа“, рекао је Влајки.

        Он је поручио да би сви начелници општина где су се десиле трагедије требало да, као сада у Хрватској, преиспитају своју одговорност.

        Влајки је критиковао поједине политичке странке, наводећи да поседује доказе о међусобној нетрпељивости супарничких странака које су се испољавале када је требало координисати акције против поплаве.

ПОТПРЕДСЕДНИК Републике Српске Емил Влајки

ПОТПРЕДСЕДНИК Републике Српске Емил Влајки

„Има и примера где власти на поплављеним подручјима нису хтеле да пруже помоћ у људству и машинама уколико је та помоћ долазила од противничке партије“, тврди Влајки.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *