Вијести, Регион

„Влада Србије предаје Косово Албанцима“

САМАРЏИЋ: Влада Србије убрзано и одлучно предаје Косово Албанцима

ДАЧИЋЕВА И ВУЧИЋЕВА ВЛАДА ПОКУШАВА ДА ПРОШВЕРЦУЈЕ ОДРЕЂЕНЕ ОДЛУКЕ И ДА ИХ ПРИКАЖЕ КАО РУТИНСКЕ.

  • Са наплатом на граничним прелазима Јариње и Брњак, Косово је коначно успоставило границу са Србијом према начелима интегрисаног управљања границама и према одговарајућим начелима Владе. Сада је јасно зашто Влада Србије није допустила Уставном суду да испита те уредбе, посебно ову која се односи на административне прелазе – упозорио је потпредседник ДСС Слободан Самарџић

Влада Србије убрзано предаје Косово косовским Албанцима зарад добијања датума почетка преговора о приступању Европској унији – упозорио је потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић.

„Пред нашим очима, Влада Србије покушава да прошверцује одређене одлуке, да их прикаже као рутинске одлуке, а у ствари она врло одлучно предаје Косово Албанцима и све то зарад добијања датума за почетак преговора о приступању ЕУ који ће трајати деценијама, тако да ова Влада у потпуности за џабе даје Косово“, казао је Самарџић.

„Јуче, када је почела наплата на граничним прелазима Јариње и Брњак, Косово је коначно успоставило границу са Србијом према начелима интегрисаног управљања границама и према одговарајућим начелима Владе. Сада је јасно зашто Влада Србије није допустила Уставном суду да испита те уредбе, посебно ову која се односи на административне прелазе“, навео је он.

Слободан Самарџић

Слободан Самарџић

На северу Косова и Метохије, на административним прелазима Јариње И Брњак, данас је почела примена прописа о протоку робе и капитала, у складу са Резолуцијом број 1244 СБ УН, споразумом CEFТА и Споразумом о интегрисаном управљању прелазима.

Како је данас саопштила Канцеларија Владе Србије за Косово И Метохију, то подразумева наплату дажбина на робу која из централне Србије улази на север Косова и Метохије.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *