Вијести, Регион

Ви за ноћ потрошите професорску плаћу

Хамдија Липовача (СДП), бивши крајишки премијер којег је прије три мјесеца смијенила Скупштина Унско-санског кантона (УСК), а он бахато одбијао отићи с власти, јучер је сат након поноћи „положио оружје“. И то пред женама!

Хамдија Липовача

Хамдија Липовача

Политичке перверзије

Чланице „Босанског прољећа“, грађанске групе која је исфорсирала ванредну сједницу Скупштине УСК, Аида Сејдић, професорица хемије и дипломирани инжињер прехрамбене технологије, и Шехерзада Делић, професорица босанског језика и књижевности, заједно с неколицином мушких колега одржале су Липовачи и тридесеторици заступника у Скупштини УСК лекцију о политичким перверзијама помоћу којих они пуних двадесет година „пију народу крв на сламку“.

– Ви за ноћ некакве измишљене презентације потрошите за вечеру о трошку државе једну мјесечну професорску плату, а имате таква примања да то требате платити из свог џепа – казала је Аида Сејдић, наводећи цијели регистар бесмисленог харчења народних пара.

Шехерзада Делић набројала је запрепаштеним заступницима њихова многа недјела.

– Народ зна! Нисте недостижни као Мјесец, а ми више нисмо овце, нити пас који лаје, а не уједа. Ви често знате рећи: „Ма пусти народ, народ само прича.“ Ми из „Босанског прољећа“  смо тампон-зона, или тампон, што доктор каже, да не крвари даље, између масе која хоће да вас прогута и вас. Изволите, ако вас није страх! Липовачи узимамо мандат, јер смо му га ми и дали. Народ га неће – поручила је Делић и додала да је СДА уништавала Крајину 15 година, а СДП с Липовачом на челу посљедње четири године је докусурио оно што је преостало.

Испод части

Тренутак када је Хамдија Липовача, којем је у међувремену додан надимак Лоповача,  ушао у салу Скупштине и сјео поред двије даме из „Босанског прољећа“ овјековјечиле су и камере. Оне су устале и напустиле салу с објашњењем да им је испод части сједити с њим.

Сејдић и Делић јучер су због свог „наступа“ добивале честитке и похвале. Иначе, Аида Сејдић   ради на уговор о дјелу у Медицинској школи. У октобру прошле године примила је 200 КМ  мартовске плаће за 16 часова мјесечно, а уредно ради. Шехерзада Делић, супруга и мајка троје дјеце, након 20 година рада у просвјети има плаћу од 890 КМ.

Извор: Дневни Аваз

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *