Вијести, Регион

Вехабије из БиХ позивају омладину у џихад у Сирију

032391

На интернету је објављен још један снимак вехабија, наводно из Босне и Херцеговине, који учествују у сукобима у Сирији против режима Башара Ал- Асада.

На објављеном снимку налазе се тројица мушкараца који позивају омладину да им се придужи у „џихаду на Алаховом путу“.

„Позивам омладину овог умета да се одазове џихаду на Алаховом путу, јер да вам препричавамо приче које су дошле до наших ушију о злостављању и силовању муслиманки заиста бисмо могли сатима причати о томе“, казао је један од мушкараца који је затим причао о злостављању муслимана, у нади, како је истакао, да ће та прича „преокренути срца муслимана и довести их у џихад на Алаховом путу“.

Мушкарац на снимку позива муслимане да се врате вјери истичући да је вјера џихад на Алаховом путу и да нису пред Алахом исти они који се боре и они који сједе.

Подсјетимо, поједини медији су недавно објавили да је у БиХ све више припадника вехабијског покрета који долазе с намјером да ангажују „џихадисте“ за рат у Сирији. У БиХ улазе нелегално, а ангажују вехабије из БиХ, са Санџака и из Косова.

Како је недавно објављено, већина „ратника“ из БиХ су дио злогласног фронта Ал-Нусра, којег Сједињене Америчке Државе повезују са терористичком организацијом Ал Каида.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *