Вијести, Регион

Ухапшен бивши директор „Колубаре“

922024430522d8eafb3ee9309749020_orig

Полиција привела бившег директора „Колубаре“ Небојшу Ћерана, Радосава Саватијевића Кенета и још петорицу бивших функционера „Колубаре“. Одређено им је полицијско задржавање до 48 сати. Они се сумњиче за малверзације приликом експропријације земљишта.

Припадници Управе криминалистичке полиције привели су бившег директора „Колубаре“ Небојшу Ћерана, некадашњег члана Управног одбора Радосава Саватијевића Кенета и још петорицу бивших функционера „Колубаре“, и њима је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

Приведени су и бивши функционери Љубиша Некић, Саша Радановић, Бранко Вуковић, Зоран Живковић и Зоран Марковић, а сумњиче се за злоупотребе приликом експропријације земљишта у насељу Вреоци.

Они се сумњиче да су од 2009. до 2010. године Саватијевићу омогућили стицање противправне имовинске користи од скоро 119 милиона динара.

Директор полиције Милорад Вељовић је на конференцији за новинаре у Београду рекао да даје пуну подршку људима који су на случају радили претходних годину дана и истакао да полиција ради у складу са законом, као и да политика нити сме нити може да утиче на управу криминалистичке полиције.

Он је рекао да је Ћерану, Саватијевићу и још петорици осумњичених одређено полицијско задржавање до 48 сати, после чега ће бити привредени истражном судији Вишег суда у Београду.

Крајем јануара ове године потпредседник Владе Србије Александар Вучић објавио је да је Радосаву Саватијевићу, званом Кене, на име експропријације куће у Вреоцима у време претходног менаџмента „Колубаре“ исплаћено 1,2 милиона евра, иако објекат није био предвиђен за исељење.

Ћеран је тада рекао да су накнаде за пресељење насеља Вреоци исплаћене по закону. Током 2010. године, како је рекао, исплаћено је више од 350 аванса домаћинствима у Вреоцима и покренута експропријација целог насеља са више од 800 домаћинстава.

Иначе, од краја септембра 2012. године, Ћеран обавља функцију вршиоца дужности директора Градског саобраћајног предузећа Београд.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *