Вијести, Регион

У сефу Тита и благо Карађорђевића

48188925522ffee472fa4307110156_368x245

Београд – Карађорђевићи још чекају извештај Државне комисије о садржају Титовог сефа, пошто ће захтевати да им ствари које су припадале члановима династије буду враћене.

Оливер Антић, који је на члану Државне комије која се бави садржајем Титовог сефа, је пре два дана рекао да су сви предмети који су нађени у Титовом сефу приватно власништво породице Карађорђевић, још од краља Александра и краљице Марије.

Члан крунског већа Драгомир Ацовић очекује да ће чланови краљевске породице тражити да им се врати оно што је њихово, али истиче да је много важније одговорити на питање откуд те ствари у Титовом поседу.

„Сада се тек види да је измишљена прича како је ту реч о Титовим стварима. Али питање је и на основу чега су онда предмети који су власништво Карађорђевића смештени у депо НБС. У њима се чува државна имовина и не можемо ни ви, ни ја да неке наше драгоцености, под условом да их имамо, положимо у депо НБС“, каже Ацовић.

Неке интересантне ствари могла би међу предметима из сефа да пронађе и кнегиња Јелисавета Карађорђевић, ћерка кнеза Павла, која би, како су нам пренели њени сарадници, волела да види шта се све ту налази, нарочито ако су ту и неке ствари које су припадали њеном оцу или мајци, кнегињи Олги.

„Не зна се где су ордени кнеза Павла, јер нису пронађени после његове смрти“, каже саговорник “Блица” близак Јелисавети Карађорђевић.

И мада се о садржају 11 џакова са стварима који су после Титове смрти пописане и смештене у депо НБС за сада само нагађа, готово је сигурно да је међу њима и Карађорђева звезда додељена краљици Марији.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *