Вијести, Регион

ТУРСКИ АМБАСАДОР: Српско-турски односи имају дубоке корене и будућност која обећава

НА ПРИЈЕМУ ПОВОДОМ СВОГ ДАНА РЕПУБЛИКЕ – МЕХМЕТ БОЗАЈ РЕКАО ДА СУ СРБИЈА И ТУРСКА СУСЕДИ И БЕЗ ЗАЈЕДНИЧКЕ ГРАНИЦЕ

         АМБАСАДОР Турске у Србији Мехмет Кемал Бозај приредио је вечерас свечани пријем поводом турског националног празника Дана Републике и том приликом поручио да српско-турски односи имају дубоке корене и чврсту будућност која обећава.

         Ти односи се, како је истакао, развијају на свим пољима и од тога корист немају само Србија и Турска, већ и шири регион.

         „На путу приступања Европској унији, уколико будемо неговали своје међусобне односе, то ће нам дати више самопоуздања и снаге на европском путу”, истакао је он.

         Указавши да је на почетку свечаности химне Турске и Србије извео дечији хор из Врбаса „Ритам Европе”, амбасадор Бозај је истакао да су „Турска и Србија две државе које су неопходне за ритам у региону и за ритам Европе”.

         „Као заговорник добрих односа између Турске и Србије и њихових народа, (оснивач Републике Турске) Мустафа Кемал Ататурк данас био би поносан на ниво солидарности и сарадње наших двеју земаља које су суседи иако немају заједничку граничну линију”, рекао је Бозај.

         На исти начин су, како је додао, на то данас поносни председник, премијер и министар спољних послова Турске.

         Бозај је такође прочитао поруку „мира и солидарности” председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана “свим пријатељским и братским народима и земљама” поводом турског Дана Републике.

         Говорећи о турским инвестицијама у Србији, амбасадор Турске је подсетио да су потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и директор текстилне компаније “Џинси” данас потписали меморандум о разумевању на основу којег ће ова фирма запослити више од 1.000 радника у Крупњу, Владичином Хану и Лесковцу.

         Турски амбасадор је најавио да ће се 12. децембра одржати економски форум Србије, Турске и Кине.

Амбасадор Турске у Србији Мехмет Кемал Бозај

Амбасадор Турске у Србији Мехмет Кемал Бозај

Пријему поводом обележавања 91. годишњице проглашења Републике Турске присуствовали су чланови Владе Србије, представници дипломатског кора, верског, културног и јавног живота Србије.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *