Вијести, Регион

Стефановић: Oчекуjем jош бољу сарадњу Србиjе и РС

107232

УЖИЦE – Председник Скупштине Србиjе Небоjша Стефановић и председник Скупштине Републике Српске Игор Радоjичић присуствовали су данас отварању изложбе „Скупштина Републике Српске 1991.-2011.“ у Историjском архиву у Ужицу.

Стефановић jе истакао да jе изложба, коjа представља 20 година архивске грађе Скупштине РС, прилика да се сетимо дешавања из прошлости, али и да изразимо жељу, вољу и намеру да много боље и снажниjе сарађуjемо у будућности.
„Oчекуjем да ће сарадња између Републике Српске и Србиjе бити jош неупоредиво боља, иако мислим да jе она и данас довољно добра, али очекуjем од свих институциjа и представника власти са обе стране да ту сарадњу подигну на ниво коjи ће донети бенефите самим грађанима на свим пољима“, истакао jе Стефановић.

Радоjичић jе, отвараjући изложбу, истакао да су народи на овом простору имали заjедничку историjу, коjу су делили са обе стране Дрине и да се у будућности треба окренути реализациjи заjедничких прекограничних проjеката.
„Пред нама jе пуно заjедничких проjеката коjе можемо реализовати. Oд путне инфраструктуре и повезивања Сараjева преко Вишеграда са Ужицем и даље са Беогарадом и jугом Србиjе, преко заjедничке туристичке понуде, енергетских проjеката на Дрини и осталих на подручjу Подриња, чиjа би реализациjа била у обостраном интересу“, нагласио jе Радоjичић.

Oтварању изложбе присуствовао jе и министар правде Никола Селаковић, коjи jе заjедно са председником Скупштине Небоjшом Стефановићем имао састанак са градоначелником Ужица Сашом Mилошевићем и руководством града, на коме jе договорено да ће у наредних месец дана у Ужицу бити отворене канцелариjе за народне посланике и за алтернативно служење затворских казни.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *