Вијести, Регион

Србија Ердоганову изјаву оцијенила непријатељском

008727

Министарство спољних послова Србије осудило изјаву турског премијера Реџепа Тајипа Ергодана на Косову и Метохији саопштивши да такве изјаве нису пријатељске.

„У Републици Србији овакве изјаве никако не могу да буду прихваћене као пријатељске. Одступају од увјеравања која имамо у контактима са највишим турским званичницима“, навело је Министарство.

„Душанов град је вероватно најнепримереније мјесто за такве изјаве. Свако у свијету зна да је Косово српска ријеч и српска територија, чак и они који су признали ту квази-државу“, наведено је у саопштењу.

Ердоган је јуче током посјете Призрену рекао да је „Косово Турска, а Турска Косово“, да Косово и турски народ имају исту историју и цивилизацију.

Ердоган и албански премијер Еди Рама присуствовали су јуче и свечаном отварању новог терминала на међународном аеродрому „Адем Јашари“ у Приштини, подсјетила је агенција АТА.

„Кад дођем на Косово, осјећам се као код куће. Турска је била међу првим земљама које су признале независност Косова и ми ћемо наставити да помажемо Косово“, рекао је Ердоган.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *