Вијести, Регион

Срби са Космета формирају своју војску и полицију, бирају Владу

Срби са севера Космета формирају своју војску и полицију, бирају Владу

 

На данашњој седници Привремене скупштине АП Косово и Метохија акламацијом уз овације донета је одлука да се укида префикс привремена!

Од данас вољом посланика пун назив је Скупштина Аутономне покрајине Косово и Метохија!

Извештај о раду Привремене скупштине АП Косово и Метохија поднео је председник Славко Стевановић.

Из обимног и прецизног извештаја је јасно да су догађаји потврдили да су упозорења Косово и Метохија акламацијом уз овације донета је одлука да се укида префикс привремена! Од данас вољом посланика пун назив је Скупштина Аутономне била заснована на реалној процени стања на терену. Нема сумње да је борба САП КиМ за целовитост СРБИЈЕ оправдана! Српском народу нема опстанка без целовите српске државе! Нема опстанка српске државе без Косова и Метохије!

Потпредседник САП КиМ Коста Гаљак се скупу обратио надахнутим речима. Јасно је да се, како је истакао, клупко издаје одмотава те да ће се до краја одмотати у јуну на шиптарским изборима.

Данас је свима јасно да је победа на страни часног и правдољубивог народа КиМ.

(Фото: Никад граница)

(Фото: Никад граница)

Оливер Ивановић је пристао на спровођење задатка уједињења Северне и Јужне Митровице. Неће успети у овој намери јер нећемо дозволити да Северну Митровицу стави под власт нарко-терориста Јужне Митровице.

Народни посланик РС Борисав Пелевић се такође обратио скупу. Предложио је да Скупштина АП КиМ изабере владу, секретаријате и формира органе власти, а пре свега полицију и војску.

На позив представника САП КиМ да се присутнима да правно тумачење изречених конкретних предлога, скупу се обратила Славка Којић, члан Правно-политичког савета.

Славка Којић је истакла да сувереност припада грађанима! Право је и обавеза слободних грађана да поврате суверенитет своје државе на територији или делу територије на којем је укинут – разјаснила је Славка Којић.

Борисав Пелевић је истакао да ће се први одазвати позиву за формирање војске те да има довољно Срба који ће се одазвати да бране уставни поредак Србије!

Борисав Пелевић је обавестио скуп да су Марко Јакшић и он поднели тужбу против велеиздајника Ивице Дачића и Небојше Стефановића.

Славиша Ристић је поноћну скупштину (између суботе и недеље) прогласио вампирском на којој су тзв. одборници као волови под гуњем преведени на шиптарску страну!

Позвао је Крстимира Пантића да се усправи на ноге (ако није во) и каже пуну истину о издаји у којој је и сам учествовао!

Александар Павић, председник иницијативе Никад граница и члан Правно-политичког савета позвао је све партије, покрете, групе и појединце да се окупе око Скупштине АП Косова и Метохије, ако су искрени борци за националне интересе, очување Србије и достојанство народа.

Једини, али довољан разлог је: Скупштина АП Косова и Метохије једина је институција која спроводи Устав Републике Србије.

Извор: Никад граница

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *