Вијести, Регион

Сокобања: Распао се рингишпил, повређена деца

ringispil

Сокобања – На пола се поломио рингишпил на коме су се налазила деца на излетишту Борићи у Сокобањи. Повређено деветоро ученика првог разреда из Крушевца. Девојчица тешко повређена, на операцији.

Прва помоћ је указана у Дому здравља Сокобања. Седморо деце збринуто је на интерном одељењу Дечје клинике у Нишу, једно дете је на кућном лечењу.

Према незваничним информацијама, једно дете задобило је тежу повреду главе и оно је смештено на Неурохируршком одељењу Дечје клинике.

Како је Танјугу рекла портпарол зајечарске полиције Сања Димитријевић, до несреће је дошло када се поломио стуб на рингишпилу који се налазио на шеталишту у Сокобањи.

У Сокобањи се налази око 90 ђака ОШ Нада Поповић и смештени су у хотелу „Здрављак“. Деца из ОШ „Нада Поповић“ су у Сокобању стигла у петак и планирано је да остану седам дана.

Према речима учитељица које су са децом, пре малишана из Крушевца на рингишпилу су се возила деца из неке друге школе и без проблема су завршила вожњу.

Према незваничним информацијама, један од учитеља ове школе се издвојио од групе, и децу одвео на излетиште „Борићи“.

Како „Блиц“ сазнаје, повреде главе је задобила седмогодишња девојчица и њу тренутно оперишу лекари на неурохирургији. Она је повређена када је на њу пао део конструкције рингишпила.

Клинички центар у Нишу ће ускоро издати званично саопштење о здравственом стању повређене деце из Крушевца.

Директорка школе каже да су се на том рингишпилу деца играла годинама, али да никад није било инцидената.

Већина повређених ученика је из одељења од првог до трећег разреда ОШ Нада Поповић из Крушевца.

„Ово је изузетно непријатна ситуација за све нас. Радила сам као учитељица 12,13 година, водила сам децу на Школу у природи и Сокобања је увек била једно од најбезбеднијих места. На том рингишпилу деца су се играла годинама и никада није било инцидената. У сталном смо контакту са родитељима повређене деце. Учитељи су са децом која су остала у Сокобањи и она су безбедна“, казала је Јелена Ивановић, директорка ОШ Нада Поповић.

Коментариши чланак

Коментара