Вијести, Регион

СНС: Вучић ради на Први мај, радио је и на Васкрс, ради сваки дан

ОМИЉЕНИ ЂИЛАСОВИ СИНДИКАТИ ПОСЕБНО ЗАМЕРИЛИ „ЛЕВИЧАРУ“ ДАЧИЋУ ШТО ВЛАДА РАДИ НА ПРВИ МАЈ

  • „СЛОГА“: Влада Србије је одлуком да заседа баш на Први мај, међународни празник рада, унапред показала да јој није стало до фер-плеј односа и будућег социјалног дијалога, управо у тренутку када се од синдиката очекује подршка и сарадња у изменама системских закона, посебно Закона о раду
  • СНС: „Слога“ није никаква синдикална организација, како се представља, већ политички привезак ДС- а. Српска напредна странка пита: када они, и њихове партијске колеге из ДС-а, раде, и шта раде?

УДРУЖЕНИ синдикати „Слога“ усудили су се да нешто јавно спочитају влади и Александру Вучићи и одмах – као и многи досад – нелетели на напредњачку контру.

Ево „Слогиног“ саопштења:

„Влада Србије је одлуком да заседа баш на Први мај, међународни празник рада, унапред показала да јој није стало до фер-плеј односа и будућег социјалног дијалога, управо у тренутку када се од синдиката очекује подршка и сарадња у изменама системских закона, посебно Закона о раду.

Верујемо да овакав случај није виђен нигде у Европи, а оправдања за такву одлуку нема, јер се све њој важне одлуке, па и измена радног времена запослених у јавној служби могла донети већ другог или трећег маја.

Посебно смо зачуђени одлуком да ће одржавање данашње седнице владе подржати и представници партија левице, јер би они требало да знају шта је Први мај и шта он представља за сваког радног човека.

Морамо да нагласимо да Први мај није „комунистички” празник, то је празник међународног карактера и симбол радног човека оличеног у три осмице, хумане тековине одговорног друштва, уграђеног у осам сати рада, осам сати одмора и осам сати сна.

Овако, бојимо се да је једини мотив слање поруке радницима и синдикатима да њих нема у будућим плановима владе, која се судећи према потезима које чини, јасно ставила у руке искључиво крупног капитала и будућег третирања човека као потрошне и лако замењиве робе на тржишту рада.“

Ево и контре Српске напредне странке:

„Српска напредна странка саопштава да УСС „Слога“ није никаква синдикална организација, како се они представљају, већ политички привезак ДС- а, са којом су изашли на изборе 16. марта.

Ако им толико смета што неко ради, питамо их – колико им смета када неко не ради?

Александар Вучић - само још мало?

Александар Вучић – само још мало?

Тачно је, председник Српске напредне странке, Александар Вучић, ради данас, на Први мај, подсећамо да је радио и на Васкрс, али и да ради сваки други дан. Српска напредна странка пита: када они, и њихове партијске колеге из ДС-а, раде, и шта раде?“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *