Регион

Сиријски побуњеници опкољени, следи њихово уништење

0053-300x199

Сиријска регуларна армија – како је јавила руска државна агенција РИА Новости – у Дараји, предграђу Дамаска, опколила око хиљаду побуњеника.

Овој агенцији је извор из сиријског војног врха рекао: „Ситуација се побољшава из дана у Дан. Наше трупе већ контролишу две трећине Дараје. Терористи су потпуно блокирани. Овога им нисмо оставили коридор којим би се могли извући из обруча. Сада имају само две могућности: или да се предају или да буду ликвидирани“.

Исти извор је додатно прецизирао: „Могуће је да се у окружењу налази и 1.500 терориста наоружаних најсавременијим америчким и израелским оружјем и опремљеним модерним средствима везе. Код убијених налазимо документе који потврђују да су грађани Турске, Либије и Авганистана“.

Дараја је највећи и стратешки најважнији град-сателит Дамаска јер се налази између Мезеха, базе сиријске ратне авијације, и престоничког кварта Кафар Суса у којем се налазе министарства спољних послова и државне безбедности зграда владе. Резиденција шефа државе башара Асада је само 10 од Дараје.

Борбе за Дарају – уз употребу тенкова и авијације – почеле су пре пуна два месеца.

(Факти)

Коментариши чланак

Коментара