Вијести, Регион

Шиптари најавили да ће уклонити „парк мира” на Ибру који се појавио у славу Бриселског споразума

УОПШТЕ ИХ НЕ ЗАНИМА НИ ШТА ПРИЧА НАПРЕДЊАЧКА ВЛАСТ У БЕОГРАДУ, НИ МАРКО ЂУРИЂ КАД ХЕЛИКОПТЕРОМ ДОЂЕ У МИТРОВИЦУ

         ГРАДОНАЧЕЛНИК општине Јужна Митровица Агим Бахтири је изјавио да ће врло брзо „парк мира” који је изграђен на мосту на Ибру бити уклоњен.

         У изјави за приштинску телевизију КТВ Бахтири је рекао да студија изводљивости за остваривање пројекта ЕУ није имала коме да буде представљена због одуговлачења у конституисању институција Косова.

         Бахтири који је био за решење питања „парка мира” и враћање моста у претходно стање је рекао да ће се удаљавање „парка мира” догодити врло брзо, иако није могао да каже тачно време када ће се то догодити.

         Када је „парк мира” постављен на средини моста, дан након што је уклоњена физичка препрека која се налазила на мосту, Министарство локалне самоуправе је упозорило градоначелника Северне Митровице Горана Ракића да је то корак који је у супротности са Уставом Косова, да је супротно Бриселском споразуму и да је постављањем парка погажено пет косовских закона.

Градоначелник општине Јужна Митровица, Агим Бахтири

Градоначелник општине Јужна Митровица, Агим Бахтири

„Парк мира” је инсталација која се састоји од две травнате површине дугачке двадесетак метара, које се простиру целом ширином моста, омеђене са три реда густо поређаних ниских четинара засађених у саксије и ћупове.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *