Вијести, Регион

Шешељу одстрањен тумор

Лидер радикала Војислав Шешељ оперисан је у среду увече у болници Броново у Холандији. Како је за „Новости“ изјавио његов правни саветник Дејан Мировић, операција је трајала два сата и Шешељ се сада осећа добро.

Према првим, незваничним информацијама, Шешељу је одстрањено око 15 сантиметара дебелог црева на коме му је дијагностикован канцер. Сам датум интервенције није био познат до последњег тренутка. Под коликим је велом тајне све изведено, показује и то што је, како откривају његови блиски сарадници, у болници чак и пријављен под другим именом.

Vojislav-Seselj_620x0

Иако је од прошле недеље, када му је постављена дијагноза, свакога дана звао телефоном своје страначке саборце, никоме није помињао болест, а камоли операцију.

Пошто је примљен на одељење у среду ујутру, лекари су поново извршили све анализе које су показале да има три полипа на дебелом цреву од којих је један малигни.

– Када је то сазнао прошле недеље, Шешељ је прво рекао Радовану Караџићу, па онда осталим оптуженима – открива извор „Новости“. – Без обзира на озбиљност ситуације, Шешељ верује да ће се опоравити и да ће победити и ову болест.

Да се нешто догађа, саборци лидера радикала посумњали су тек у среду увече, када су узалудно у штабу странке у Земуну чекали позив из притвора.

– Шешељу сада предстоји дуг и тежак опоравак – каже извор „Новости“.

– Иако је све добро прошло, мораће да буде подвргнут посебном режиму исхране који подразумева само меку, здраву и пропасирану храну. А неће бити лако натерати га на то.

У странци немају сумње у разлог који је њиховог лидера поново довео на операциони сто. Дејан Мировић каже да је очигледно да је ова болест последица нехуманог, страшног и до данас у историји непознатог притвора који траје скоро 11 година.

Ово није први пут да је Шешељ, за десет и по година, колико је у притвору Хашког трибунала, лечен у болници. Пре скоро годину дана, хитно је пребачен у болницу због проблема са срцем.

Лекари су му тада, како су говорили његови сарадници, извадили неколико литара течности из плућа, а касније му је уграђена и једна врста дефибрилатора како би му стабилизовао неуједначен срчани ритам. Неколико месеци касније, морао је поново на операциони сто.

Једна од електрода у овом апарату се покварила што је изазвало нагле електрошокове. Због тога му је уграђен нови апарат. Месец дана касније, Шешељ је због, како је званично саопштено из Хага, „погоршаног здравственог стања“ пребачен у болницу „ван притворске јединице“. Убрзо је враћен у ћелију.

„Новости“ сазнају да су супруга лидера радикала Јадранка и син Никола отишли у Хаг ове недеље како би били уз њега пре и после операције.

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *