Вијести, Регион

ШЕШЕЉ: Запад је већ отписао Вучића, Србија да уђе у Царинску унију са Русијом и у ОДКБ

„УВЕРЕН САМ ДА ЋЕМО ВЕЋ 2015. ИЗДЕЈСТВОВАТИ ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ И ДА ЋЕМО НА ТИМ ИЗБОРИМА ЗАБЛИСТАТИ“

  • Влада Александра Вучића покушава да седи на две столице. Њено основно опредељење је Европска унија, а сарадња са Руском Федерацијом је неискрена. Ако буду морали, они ће увести санкције Русији зато што су они експоненти Запада
  • Српска радикална странка и ја ћемо учинити све што је у нашој моћи да зауставимо погубан пут Србије у Европску унију. Европска унија је зло и постоји да би угњетавала мале државе и народе
  • Запад ће Вучића и Николића искористити и одбацити као тоалет папир. Њихова улога је једнократна и они који су их довели на власт већ су их отписали. Њихов политички крај се већ назире
  • Са Ненадом Поповићем, Слободаном Самарџићем, Синишом Ковачевићем можемо да разговарамо о сарадњи. Само, рано је још говорити о томе. Наш став је да свака странка треба да изађе на изборе самостално, а да се коалиције праве тек после избора
  • Ми се залажемо и за Царинску унију са Русијом, за чланство у ОДКБ као и за све друге видове сарадње. Сарадња са Руском Федерацијом ојачала би Србију у сваком погледу. И политички, и економски и културно…

        ТОКОМ дванаест година, док је (поред Слободана Милошевића) био најчувенији политички затвореник у казамату Хашког трибунала, Шешељ је у овој трци водио.

        Како су се низали, догађаји су убедљиво потврђивали његове основне тезе о професионалној корумпираности Трибунала за бившу Југославију, погубним последицама глобализма и западним колонијалним махинацијама у Србији. Међутим сада – управо када га је под притиском својих господара да га осуди по сваку цену, али неспособан да то учини формулишући макар један убедљив аргуменат, чак ни после неједнаке правне битке која је трајала више од деценије, Трибунал неочекивано ослободио – проф. др. Војиславу  Шешељу преостало је можда врло мало времена да консолидује свој тријумф.

        Као Уго Чавез, Шешељ је озбиљно оболео од рака који се појавио под неразјашљеним околностима. Рачуница Трибунала и његових газда је очигледна:  још једна смрт високог профила под њиховим надзором, као у случају Милошевић, представљалa би озбиљну бруку.

        Након што је затвореник Шешељ голоруко срушио безобзирну машинерију Тужилаштва, професионално кредибилна осуђујућа пресуда једва да је могућа. Али, то није ни ослобађајућа пресуда у корист човека који оличава политичку претњу бр. 1 западним и глобалистичким интересима у геополитички кључној Србији.

        Према томе, рак на јетри са прогнозом од три до шест месеци, без обзира да ли је спонтан или споља изазван, представља идеално решење које би и Понтије Пилат без устезања одобрио. Нека се врати у Србију, нека  ускомеша духове, али очекује се да ће ускоро напустити пределе овога света под околностима од којих ће његови тамничари лако моћи да оперу руке. Случај се затвара, нема потребе за писањем пресуде која је унапред осуђена да буде смешна.

        Тешкоће са којима се суочава свако ко би покушао да обори послушни марионетски режим који делује унутар неоколонијалног система изграђеног у Србији после „обојене револуције“ 5. октобра 2000. – огромне су. У простртој Србији након петооктобарског удара примена концепта „доминације у пуном спектру“ достигла је свој врхунац.

        Западне обавештајне службе прожимају званичне установе и њима управљају изнутра. Страни агенти утицаја су продрли у сва  средства јавног обавештавања и сваку пору јавног живота. Добро финансиране западне „НВО“ одређују границе дозвољеног размишљања и некажњено прогоне сваког ко одбија да им се повинује.    

        Српска нација, која је пре само петнаест година одважно одбила напад NATO агресора, данас је клонула, разочарана и обезглављена. Њен пулс је једва приметан. Њена једина шанса за оживљавање је да поштено пође у сусрет одлучном човеку који се као неспорни победник враћа из утробе звери, из Хага, где је убио једну од најопакијих манифестација Аждаје која је пошла да уништи Србију.

        Париски Eurasie Express објавио је интервју са др Војиславом Шешељом са којим је разговарао Стефан Каргановић.

        Факти тај интервју, коме је Карагановић додао и свој уводни/пропратни текст, преносе у целини:

        Др Шешељ,  који је ваш статус у овом тренутку? Условно сте пуштени због здравственог стања док се чека пресуда, а имате ли планове да развијете политичку делатност?

        Мене су буквално истерали из Хашког трибунала. Да су имали и један разлог, одавно би ме осудили. Нису могли, јер ме нису могли довести у везу ни са једним ратним злочином и злочином против човечности. Ја сам из Хага дошао без икаквих услова и наравно да сам одмах почео да се бавим политиком. У ствари само сам наставио, јер ја ни у Хагу нисам престао да се бавим политиком. Политика ми је најбоља терапија.

        Омогућено вам је нешто што је Милошевићу било ускраћено. Зашто се то догодило, по вашем мишљењу?

        Моје пуштање на привремену слободу нема никакве везе са мојим здравственим стањем. Једноставно, они више нису знали шта ће да раде са мном. Растурио сам Хашки трибунал, обесмислио сам политичку оптужницу која је против мене подигнута још 2003. године, раскринкао сам тужилаштво и њихове лажне сведоке. И шта су могли да ураде? Да ме истерају из Шевенингена, што су и урадили 12. новембра 2014. године.

        Да ли су Милошевића намерно убили? Можете ли, г. Шешељ, изнети свој став по овом питању. Какви су били ваши односи са Милошевићем?

        Са Милошевићем сам био у различитим фазама. Супротстављао сам му се када је било очигледно да повлачи лоше политичке потезе. Био сам му политички противник и он ме због тога хапсио. Када је штитио националне интересе, имао је моју подршку, али никада нисмо били пријатељи. Пријатељи смо постали тек и Хагу. Милошевић је један од Срба који је живот завршио у Хашком трибуналу. Они су одговорни за његову смрт. У најмању руку због тога што му нису обезбедили адекватну здравствену заштиту.

        Какви су били услови живота у притворској јединици?

        Шевенинген је холандски затвор и део тог затвора је изнајмљен Уједињеним нацијама за потребе Хашког трибунала. О условима живота у притворској јединици нема шта да се каже. Притвор је притвор.

        Какви су били ваши односи са осталим притвореницима у МКТБЈ? Између осталог, са Албанцима Харадинајем и Лимајем?

        У притвору смо сви били у посебним околностима. Човек мора томе да се прилагоди. Са људима са којима сам би на истом спрату био сам у коректним односима. Са некима сам играо шах, са некима преферанс, таблић, али највише сам се дружио са људима који су волели да читају књиге. Са њима сам имао највише тема за разговор.

        Да ли се условно пуштање на слободу може протумачити као наговештај коначне пресуде?

        Да ли ће и када ће бити изречена пресуда – мене не интересује. Ја се тамо добровољно нећу враћати. Био сам им на располагању дванаест година и имали су довољно времена да донесу пресуду. Ако наложе мој повратак у Хаг, онда ће морати да ме хапсе Томислав Николић и Александар Вучић који су били моји најближи сарадници и саучесници у свим евентуалним ратним злочинима.

        Има ли неке везе између ове одлуке о условном пуштању и кретања Србије ка интеграцији са Европском унијом?

        Наравно да нема, али Српска радикална странка и ја ћемо учинити све што је у нашој моћи да зауставимо погубан пут Србије у Европску унију. Европска унија је зло и постоји да би угњетавала мале државе и народе. Ми ћемо се супротставити том злу и зато ћемо користитити сва расположива демократска средства.

        Како расуђујете о МКТБЈ након што сте га упознали изнутра?

        Знао сам ја пре одласка у Хаг да је МКСЈ америчка агентура, да је то нелегалан суд и да је формиран да би се тамо углавном осудили Срби, да би се Срби прогласили одговорним за злочине на територији бивше Југославије и да би се скренула пажња са САД и великих западних сила које су у ствари одговорне за крвави распад распад бивше Југославије. Ја сам о томе говори и пре одласка у Хаг, говорио сам и у току суђења и мој став се није променио. Поносан сам што сам успео да пред светском јавношћу раскринкам тај такозвани суд.

        Шта мислите о садашњој политици српске владе на чијем челу се налазе бивши радикали који су се отцепили 2008. године да би формирали Српску напредну странку?

        Те 2008. године покушан је пуч у Српској радикалној странци. Много је новца уложено у тај пројекат, а формирању Српске напредне странке помогао је и тадашњи режим Демократске странке на чијем је челу био Борис Тадић.  Ми смо знали да је западу требала таква странка да би урадили најпрљавије послове у Србији. Александар Вучић и Томислав Николић су показали да су спремни да, када је у питању Косово и Метохија, ураде и оно што се Борис Тадић није усудио. И урадили су. Заједно са Ивицом Дачићем потписали су бриселске споразуме и фактички Косово и Метохију предали у шиптарске руке. Због такозваног европског пута довели су државу и народ у стање економске кризе и социјалне беде. Они воде издајничку и поданичку политику против које ће се Српска радикална борити свим дозвољеним средствима. Запад ће Вучића и Николића искористити и одбацити као тоалет папир. Њихова улога је једнократна и они који су их довели на власт већ су их отписали. Њихов политички крај се већ назире.

        Шта мислите о недавном зближавању српске владе и Русије, посебно о гасоводу Јужни ток, чему се Брисел противио, и о санкцијама против Русије којима је Србија одбила да се придружи?

        Влада Александра Вучића покушава да седи на две столице. Њихово основно опредељење је Европска унија, а сарадња са Руском Федерацијом је неискрена. Ако буду морали, они ће увести санкције Русији зато што су они експоненти Запада. Што се тиче Јужног тока, Српска радикална странка сматра да је то најбољи уговор који је Србија закључила и чак ако Јужни ток не буде изграђен ми имамо озбиљну економску корист од тог уговора.

        Да ли сматрате да би се Србија могла уклопити у Царинску унију са Русијом док би се истовремено на овај или онај начин придружила и Европској унији?

        Ми се залажемо за што ближу сарадњу са Руском Федерацијом и противници смо  Европске уније. Извршни одбор Српске радикалне странке усвојио је и Резолуцију о распуштању Европске уније. Србија има споразум са Русијом о слободној трговини и то до сада ни један режим није у потпуности користио иако би Србија имала велику економску корист од тога. Ми се залажемо и за Царинску унију са Русијом, за чланство у ОДКБ као и за све друге видове сарадње. Сарадња са Руском Федерацијом ојачала би Србију у сваком погледу. И политички, и економски и културно…

        На какве политичке снаге у Србији можете да рачунате, колико вам је посланика Српске радикалне странке остало верно?

        Српска радикална странка је у фази озбиљне консолидације наших локалних одбора. Отворени смо за све који су у заблуди напустили нашу странку и приступили Српској напредној странци, а очекујемо да ће нам се придружити сви искрени патриоти зато што је Српска радикална странка једина патриотска опција у Србији.

        Да ли намеравате да се придружите патриотским снагама из опозиције које су наклоњене сарадњи са Русијом (ДСС и Двери)?

        Разговараћемо са свим озбиљним људима. Двери још увек нису регистроване као политичка странка, а ДСС се поделио у више странака. Ова коју води Санда Рашковић Ивић је творевина Александра Вучића и с њом немамо о чему да разговарамо. Али са Ненадом Поповићем, Слободаном Самарџићем, Синишом Ковачевићем можемо да разговарамо. Рано је још говорити о томе. Наш став је да свака странка треба да изађе на изборе самостално, а да се коалиције праве тек после избора.

Др Војислав Шешељ

Др Војислав Шешељ

Има ли ваше ослобађање унутрашњеполитичких мотива?

Моје пуштање на привремену слободу нема никакав унутрашњеполитички мотив, али последице на политичкој сцени Србије има. Ми се озбиљно припремамо да организујемо скупове широм Србије и да народу објашњавамо погубност власти Александра Вучића и Томислава Николића. Уверен сам да ћемо већ 2015. године издејствовати ванредне парламентарне изборе и да ћемо на тим изборима заблистати. Ја сам већ обишао велики број градова у Србији. Тамо гостујем на локалним медијима, а у општинским одборима ме дочекује велики број људи. Расположење народа према Српској радикалној странци је очигледно, без обзира на чињеницу да ми је Александар Вучић потпуно затворио све медије са националном фреквенцијом.

Стефан Каргановић

Eurasie Express

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *