Вијести, Регион

САЗНАЈЕМО Огњановићи преломили: Тијанин новац поклањају болници

Родитељи мале Тијане Огњановић, која је преминула у Хјустону не дочекавши трансплантацију срца, поклониће 1,6 милиона евра, колико је остало од новца прикупљеног за њено лечење, Институту за мајку и дете на Новом Београду, открива „Блиц“ ексклузивно у данашњем штампаном издању.

ognjanovici

Како је „Блиц“ раније открио, медијски написи да су Огњановићи „почистили“ сав новац са рачуна у банци били су потпуно неистинити. Наиме, 2.580.000 евра су грађани и фирме у Србији и региону прикупили за лечење мале Тијане. Од тога, 1.100.000 долара плаћено је лечење у Хјустону, 87.000 евра плаћене су авионске карте и специјални превоз до Хјустона, а 1.600.000 динара плаћено је за Тијанину сахрану. На два рачуна, који су се водили на име Тијане и њене мајке Јелене, остало је нетакнуто укупно 1,6 милиона евра.

Истина о новцу за мали Тијану

Велики новац, нажалост, није успео да спасе једно дете, али је био довољно моћан да ових дана помути успомену на умрлу осмогодишњу Тијану Огњановић. Да загорча живот њеним родитељима, релативизује племениту побуду да се помогне другоме и постави питање људских скрупула. Да ли су, заиста, Тијанини родитељи “присвојили” новац прикупљен за њено лечење? „Блиц” је седам дана истраживао случај, а ово су резултати.

Грађани Србије су за лечење Тијане Огњановић, која је нажалост преминула 15. јула у болници у Хјустону, уплатили укупно 2.580.000 евра. Са два рачуна отворена за ову намену породица до данас није подигла ни један једини динар у готовини за властите потребе, а на њима је тренутно 1.665.000 евра, сазнаје „Блиц” из извора блиског МУП-у Србије.

racun ognjanovici

Шта се догодило с остатком новца, око 915.000 евра?

Пре него што је мала Тијана преминула у болници у Хјустону не сачекавши трансплантацију срца, са ових рачуна плаћено је:

  • 1.110.000 долара на рачун болнице у Хјустону,
  • 87.000 евра за транспорт специјалним авионом,
  • 290.000 динара за авио-карте.

Све ове исплате извршене су на основу печатом оверених рачуна.

После Тијанине смрти од овог новца је плаћена само једна ставка – њена сахрана.

Рачун је износио 1.600.000 динара.

Пре пута у Хјустон, 14. априла, са Тијаниног рачуна пренето је око 1.260.000 евра на рачун њене мајке Јелене Огњановић. Са Јелениног рачуна, 2.000 евра је даље пренето на рачун за који је везана платна картица. Како „Блиц” сазнаје, новац је на ове рачуне пребациван ради лакшег плаћања постоперативног процеса и трошкова боравка у Сједињеним Државама, што се, нажалост, није остварило.

Да подвучемо црту:

  • 405.000 евра у разним валутама је данас на Тијанином рачуну,
  • 1.260.000 евра је данас на два рачуна Јелене Огњановић.

Са свих поменутих рачуна, у ових 115 дана од како је Тијана, 15. јула, преминула у Хјустону, није подигнута ниједна пара – осим за Тијанину сахрану. Правно гледано, Јелену Огњановић ништа није спречавало да сваког од тих 115 дана дође у банку и „почисти” рачун. Ипак, то се досад није догодило.

Извор: Блиц

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *