Регион

Сампрас о Нолету: Он не игра само за себе, већ и за Србију!

Novak-1

Легенда тениса и бивши светски број један Пит Сампрас изнео је своје утиске о најбољем тенисеру Новаку Ђоковићу у интервју за сајт “тхетеннисспаце.цом”, рекавши да га је саветовао о даљем току његове каријере. Освајач 14 грен слем титула рекао је да је после вечере са Ђоковићем схватио да Србин не игра само за себе, већ и за своје земљаке.

– Провео сам неко време са Новаком, он је сјајан момак. Вечерали смо прошле године у Лос Анђелесу и питао ме је како сам успео да тако дуго останем на врху. Рекао сам му да свој живот учини што једноставнијим. Ја нисам узимао непотребне рекламе и друге маркетиншке обавезе. Имао сам мало контакта са људима, био сам концентрисан само на тенис. Тим ми је био мали, чинили су га исти људи. Чувао сам енергију, то је био мој рецепт.

Ђоковић је његове речи усвојио, каже Сампрас, али сматра да је свако другачији на свој начин и да зна да Новак има различите пројекте.

– Отишао сам са вечере импресиониран Србином. Схватио сам да не игра само за себе, већ и за своју земљу, свестан је да потезима и играма својим земљацима доноси неку радост и наду. Ђоковић зна шта је рат и сви ти ужаси. Сматрам да ће у наредне три до четири године бити у самом врху. Психолошки, он је неуништив. Можда је пре три и могло да се догоди да психички падне, али сада не.

Према мишљењу легендарног Сампраса, Енди Мареј има шансу да после освајања првог глен слема јуриша на прво место АТП листе.

– На Олимпијским играма је победио Федерера, а онда је освојио и свој први слем и тако запушио уста критичарима. Први слем је увек најтеже освојити, сада ће играти много мирније. Изаћи ће на терен и покушати да се забави. Једна од најбољих особина за тенисера је да има кратко памћење, а Енди је сада управо такав.

Раније му је било лако да се унервози, узнемири на терену, буде љут на себе или свој тим. Сада је научио да заборави на грешке које прави током меча. Ово је важно, јер некада је довољно да само на пет минута изгубите концентрацију и то ће вас на мечу против врхунског играча коштати сета.

– Мареј је раније био кандидат за освајање грен слема, али сада је много више од тога, сада је фаворит. Мислим да би ову сезону могао да заврши као број један, да ће, као и Новак, у наредних неколико година бити на врхунцу, и да ће освојити више од једног грен слема – закључио је Сампрас.

(Телеграф.рс)

Коментариши чланак

Коментара