Регион

Руски падобранци и на минус 30 спремни за рат

Ruski-padobranac1

Припадници најелитнијих ваздушно-десантних јединица оружаних снага Русије су током јануара 2013. Године, по највећем мразу и руској зими извршили више од 9.000 падобранских скокова.

Скокови су, слично ратним дешавањима, изведени у свим условима јер руски војни падобранац мора да је 24 сата спреман да брани и одбрани своју отаџбину. (Види)

Падобрански скокови су извршавани из авиона Ан-2 и Ил-76 и хеликоптера Ми-8. Поред тога више од 100 официра и падобранских инструктора је завршило преобуку за скокове специјалним падобранским системом типа ”Арбалет”.

Током преобуке сваки падобранац је извршио више од 20 падобранских скокова, дању и ноћу, са наоружањем и опремом, као и са контејнером у коме се пакује до 30 килограма терета.

У склопу преобуке увежбавани су скокови са великих висина до 5.500 метара без употребе кисеоничке опреме, као и скокови типа ”прелет” где су падобрани отварани на висини око 5.000 метара а након тога финесом падобрана и леђним ветром савладаван је простор дужине од 15 до 30 километара.

Припадници ваздушно-десантних јединица оружаних снага Русије имају програм скокова који испуњавају сваке године, а војници на редовном служењу војног рока годишње извршавају од 6 до 12 падобранских скокова.

(ОРУЖИЕ РОССИИ)

Коментариши чланак

Коментара