Вијести, Регион

Русија и Србија потписују споразум о војној сарадњи

Руски министар одбране Сергеј Шојгу започеће данас дводневну посету Србији. Он ће се данас састати са премијером и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем. За среду је планиран разговор са председником Томиславом Николићем, првим потпредседником владе Александром Вучићем и министром одбране Небојшом Родићем.

Сергеј Шојгу у посети Србији

Сергеј Шојгу у посети Србији

„Две стране ће размотрити широки спектар питања, која се не односе само на одбрану“, наглашено је у руској амбасади. На крају посете ће бити потписан споразум о војној сарадњи, о коме су се Москва и Београд договорили још у мају. Тада је први потпредседник Вучић нагласио да је Србија заинтересована за куповину руске војне опреме, између осталог, вишенаменских ловаца МиГ-29М2, за јачање ВВС и противракетне одбране, сарадњу у области војног образовања и војне медицине.

Раније је начелник Генералштаба оружаних снага РФ Валериј Герасимов после разговора са својим српским колегом Љубишом Диковићем, изјавио да ће Русија проширивати војну сарадњу са Србијом. „Наши напори су усмерени између осталог, на обуку војног кадра и одржавање заједничких вежби“ – прецизирао је Герасимов.

 

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *