Вијести, Регион

Русија неће признати резултате Тачијевих локалних избора на Космету

Bojkot-16-letak

Русија неће признати резултате локалних избора на Косову, јер Република Косово не постоји, рекао је на сусрету с представницима привремене скупштине аутономне покрајине Косово и Метохија заменик руководиоца фракције Праведна Русија у Државној думи РФ Михаил Јемељанов.

Према његовим речима, на седници Думе која ће се одржати 12. новембра Праведна Русија ће истаћи предлог пројекта резолуције који осуђује одржавање нелегитимних избора у покрајини.

Патриотске снаге РФ схватају да када се Срби боре за територијални интегритет земље, боре се и за Русију, рекао је Јемељанов.

Српска влада би могла да позове косовске Србе да бојкотују изборе.На Космету нема услова за одржавање поштених и демократских избора за локалне органе власти, заказаних за 3. новембар.

Ово је изјавио данас градоначелник српског дела града Косовска Митровица Крстимир Пантић.По његовим речима, без обзира на то, Приштина и међународна заједница још имају времена да поправе дате прекршаје.

Пантић је такође подвукао да у случају да избори не буду поштени, демократски и статусно неутрални, српска влада може да ревидира свој став и да позове косовске Србе да бојкотују гласање.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *