Вијести, Регион

Рата ће у БИХ бити, неки се већ припремају

besim_spahic-500x333-500x330

Сарајево – Турци су Босну поделили на босански и херцеговачки и санџачки пашалук, и од тада се никада више није саставила, али муслимани то не виде. Само све што је турско – добро је. Најважније је да навијамо за турску репрезентацију када игра против Хрватске, а у хрватској репрезентацији 85 одсто фудбалера је из Босне.

После пропале треће рунде преговора на највишем нивоу у Бриселу о уставним променама и механизму координације БиХ и негативног извештаја Европске комисије о напретку БиХ, Бесим Спахић не штеди критике на рачун државе, власти, лидера најутицајнијих политичких партија и представника цркава и верских заједница, а његове прогнозе су застрашујуће.

Спахић, наиме, тврди да је БиХ и даље „буре барута“ које само што није експлодирало, а државе нема јер је на делу партократија којој није стало да она функционише.

У интервјуу бањалучком „Гласу Српске“, Спахић страхује да би неко могао да запали фитиљ јер се све, како каже, заснива на причама типа „колико су они вас побили у Сребреници, е сад, ево, ви њих побијте 28.000…“.

„Зато се ови неки већ припремају…Рата ће бити, само је питање времена“, упозорава Спахић и додаје да је „овај рат апсолутно инсцениран и пројектован споља“.

Он тврди да никаквог разлога ни раније није било да народ на простору БиХ ратује.

„Историја нас је уништила, јер Југославија није имала заједничку историју. Словенија је, иако је у ЕУ, пропала и већ има 27 процената незапослених, а Хрватска чим уђе у ЕУ, одмах ће за пет процената повећати незапосленост и пет пута ће све поскупети. То је витални национални интерес који се своди на чисти рекет“, рекао је Спахић.

Спахић каже да је БиХ део међународног пројекта.

„Међународна заједница је све испланирала и послала ОХР и високог представника овамо да буде тако како им одговара“, сматра он.

Државе БиХ нема, као што нема ни економије ни циља, а ни, како каже, „народ није народ“, без обзира у ком је ентиету и како се звао.

Спахић каже да у БиХ само влада борба за власт.

Каже и да су се грађани БиХ сами одрекли да праве своју будућност.

„Турци су Босну поделили на босански и херцеговачки и санџачки пашалук, и од тада се никада више није саставила, али муслимани то не виде. Само све што је турско добро је. Најважније је да навијамо за турску репрезентацију када игра против Хрватске, а у хрватској репрезентацији 85 одсто фудбалера је из Босне“, навео је профешор.

Спахић нема лепих речи ни за представнике цркава и верских заједница.

„Верски поглавари, који би требало да буду укус морала, ћуте, а ко ћути слаже се. Не ограђују се од оних хоџа што силују девојчице, од оних свештеника и попова који силују дечаке и девојциче”, каже Спахић.

Он тврди и да у верске институције највећи „агенти поделе народа“.

„Ми смо у суштини нико и ништа, шачица јада… 3,5 милиона са којима се поткусурује велика светска политика, великих светских архитеката који су нам дали задатак да се побијемо пушком да они не прљају руке. Они нам дају логистику. Ово где је сада стало први сукоб када крене и када некоме падне на памет да га активира, побићемо се још и више“, тврди Спахић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *