Вијести, Регион

Пуцњава код Звечана, младић рањен у ногу

111340

ЗВEЧAН – Jедан младић српске националности рањен jе хицем из ватреног оружjа у ногу данас нешто пре 15 часова у селу Сендо у општини Звечан на северу Kосова пошто jе на њега пуцао сународник.

Регионални шеф оперативе косовске полициjе Жељко Боjић изjавио jе Танјугу да се главноосумњичени за оваj инцидент предао након што jе полициjа блокирала цело подручjе након пуцњаве.

Дежурни лекар у болници у Kосовскоj Mитровици др Љубомир Jакшић изjавио jе да jе пациjент A.Д. примљен због тешке повреде повреде десне потколенице, да jе стабилан, примарно збринут на интензивном одељењу.

Jакшић jе казао да младић коjи jе повређен, ниjе животно угрожен, али да jе на захтев породице и родитеља, послат на даље лечење у Београд на Воjно медицинску академиjу.

Боjић jе казао да jе око 14:50ч полициjскоj станици у Звечану приjављена пуцњава у селу Сенндо и да jе том приликом jедно лице повређено хицима из ватреног оружjа.
“Полициjа jе предузела све мере и радње у циљу проналаска осумњичених лица jер су иста идентификована и све расположиве jединице су на терену у циљу хапшења тих особа. Увиђаj и истрага су у току, а jавни тужилац jе случаj окарактерисао као покушаj убиства,” рекао jе Боjић.

У међувремену главноосумњичени се предао косовскоj полициjи коjа jе била блокирала село у коjем jе дошло до пуцњаве а на многим другим тачкама у Звечану и Kосовскоj Mитровици поставила мобилне патроле у циљу хапшења нападача.

Kако се незванично могло чути мотив за напад била jе мања саобраћаjна несрећа коjа се догодила претходне вечери и покушаj нападача да од жртве изнуди новац за штету причињену на возилу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *